úterý 3. prosince 2013

Zlatý Úsvit nabírá na síle


V sobotu 30. listopadu se před řeckým parlamentem na náměstí Syntagma  v samém srdci Athén shromáždilo na 50 000 odhodlaných Řeků. Poselství akce bylo jasné - demonstrovat to, že Zlatý Úsvit je stále zde a jakékoliv zastrašování, vraždy a perzekuce z řad systému či jeho užitečných idiotů ho rozhodně nezničí. 

Účast v řádech desetitisíců přívrženců Zlatého Úsvitu byla pro systémová media opravdovým šokem. O akci již předem informovali jako o naprostém propadáku. Jejich odhad počtu účastníku se pohyboval kolem 1 000 (zvláštní to počty).

Jak už bylo řečeno výše. Akce měla především vyjádřit podporu perzekuovaným členům strany a říci jasný nesouhlas s těmito totalitními praktikami současné kolaboranské vlády. Místo akce bylo vybráno taktéž zcela účelově. Náměstí Syntagma je v blízkém sousedství řeckého parlamentu. Systém měl tak zcela jasnou možnost spatřit sílu a jednotu, která členy Zlatého Úsvitu v této nelehké době zdobí.

Dle posledních předvolebních průzkumů by Zlatý Úsvit získal přes 10% hlasů. To je skoro dvojnásobek než v minulých volbách. Řečtí nacionalisté by se tak stali třetí nejsilnější stranou v Řecku, se kterou by se už vážně muselo reálně počítat. 

Ať žije Zlatý Úsvit a řecký lid

Čtěte také: