středa 5. března 2014

Humanitární pomoc obětem zemětřesení


Kefalonia je největším řeckým ostrovem v Jónském moři. Pokud si tento název zadáte do vyhledávače zjistíte, že se jedná o velmi hornatý ostrov, na kterém se povětšinou pěstuje vinná réva, fíky a olivy. Dalším specifikem jsou poměrně častá zemětřesení, která tento ostrov postihují. Začátkem tohoto roku tomu nebylo jinak. Ostrov zasáhlo zemětřesení o síle 5.8 stupňů.


Řecký Zlatý úsvit začal na popud těchto událostí okamžitě jednat. Vlna solidarity se neomezila "pouze" na území Řecka. Diaspora Řeků žijící v New Yourku, Melbourne  a Montrealu zorganizovala obrovskou sbírku na podporu tamních obyvatel.

Bylo nashromážděno několik tun pomoci, která se skládala především z potravin, pokrývek, spacích pytlů a všemožných věcí a hraček pro místní děti. Zlatý úsvit, tak de facto reaguje na absenci státu, který dává od svého národa ruce pryč a místo adekvátní pomoci postupně za mrzký peníz prodává zbytky řeckého majetku a státnosti.


Tato solidární činnost, ve které jsou zapojeny pobočky Zlatého úsvitu sídlící po celém světe je nejlepší odpovědí na stále probíhající represálie ze strany zrádcovského systému a vládnoucích politických špiček.

Ať žije řecký lid - Ať žije Zlatý úsvit

...

Čtěte také: