úterý 18. února 2014

Revoluce na Ukrajině pokračuje! (Aktualizace)

 
Aktualizace: Ukrajinská bezpečnostní služba a ministerstvo vnitra prohlásily, že v případě, že nebude do 18:00 kyjevského času skoncováno s nepokoji ve městě, pak budou bezpečnostní služby nuceny zjednat pořádek způsoby, které předpokládá zákon, oznamuje se na webové stránce bezpečnostní služby. Toto stanovisko před několika minutami zveřejnil internetový portál Hlas Ruska. Zjednání pořádku dle zákona lze do běžné řeči přeložit nejspíše jako použití střelných zbraní s ostrými náboji, které se čím dál častěji objevují v rukou systémových sil, které nemají problém s mučením zajatých revolucionářů. Rádi bychom všechny naše čtenáře upozornili, že účet na podporu ukrajinských kamarádů je stále aktivní!

Po několika dnech relativního klidu se ukrajinští revolucionáři opět střetli se systémovými silami. Od ranních hodin se přívrženci Pravého sektoru strategicky rozdělili na několik menších skupin. V administrativní zóně Kyjeva tímto taktickým rozhodnutím vytvořili několik nových válečných zón. Berkut byl tak nucen svoje síly rozdrobit. 


Cílem dnešní akce byla mimo jiné i jedna z hlavních budov Strany regionů. Tedy strany současného prezidenta Janukovyče. Budovu se militantům z Pravého sektoru podařilo dobít. Během bojů bylo zajato pět policistů, kteří jsou nyní drženi v sídle revolucionářů. Taktéž opozice v čele s loutkou západu Kličkem, dnes opět poznala co si o ní lid myslí. Kličkova kolona luxusních západních automobilů zrovna projížděla centrem Kyjeva, když na vlastní kůži okusilavlastní oblíbenost. Řetězy, kameny a tyče to byly nejčastější pozdravy rozhněvaného lidu směrem k zaprodancům západu.

 

Během velmi tvrdých střetů systém nejspíše znovu nasadil odstřelovače. Na informačních portálech Pravého sektoru se již objevily fotografie, které tuto informaci potvrzují. Berkut zařadil do své výzbroje i nové střepinové granáty a silné gumové projektily, které dnešní den způsobily dost zranění na straně národních revolucionářů. Bohužel dnešek přinesl minimálně i tři mrtvé hrdiny na straně Pravého sektoru! V současné chvíli probíhá v ústředí Pravého sektoru mše za padlé. Pravý sektor na tuto skutečnost reagoval výzvou, která je mířena na všechny ozbrojené revolucionáře, kteří mají vytrvat v nejvyšším stavu pohotovosti. V Kyjevě dnes naše bratry čeká ještě perný den.

Слава героям!