středa 20. března 2013

Nacionalistické novinky z Rumunska: Nová pravice říká NE nadvládě IMF!

 

V sobotu 16. března 2013 se v západo rumunském Temešváru uskutečnila akce, pořádána místní pobočkou Noua Dreapta.Téma akce jak už název článku napovídá, se neslo v duchu vyjádření nesouhlasu proti praktikám Mezinárodního měnového fondu (IMF), Světové banky (WB) a byrokratům z Bruselu.

 
Okolo 150 mladých lidí z hlavního města Banátského regionu pochodovalo ulicemi pod národními znaky a vlajkami. K rumunské mládeži se připojili i kamarádi ze Srbska z přátelské organizace nesoucí název Srbská akce.


Akce začala ve 14:00 před konsulátem Moldavské republiky a skončila před sochou Mihaia Eminescua (jeden z nejznámějších rumunských básníku a nacionalistických militantů) v centru města. Z průvodu byly slyšet pokřiky jako "Pryč, pryč se Světovou bankou!", "My chceme nacionalismus, Ne kapitalismus!", "K čertu s vládou měnového fondu" a nebo "Nechceme být národem otroků". V průvodu byly vidět i bannery s podobnou tematikou (IMF schvaluje: zločin proti národu, Nechceme být morčaty IMF, Stop diktátu IMF). Mimo jiné demonstranti žádali trest smrti pro ty, jenž se proviní krádeží národního bohatství. 

 
 
Tato země už nepatří nám, ale IMF. To je to, co už je dávno jasné po všech těch hlavních rozhodnutí v poslední době, bez ohledu jestli za nimi stojí PDL či USL. Všichni z nich jsou zodpovědni IMF. Politická třída zastupuje externí zájmy: Oni se nikdy nezajímali o naše lidi. Chceme politickou třídu, která bude vědomě pracovat pro blaho našich lidí. Mnoho věcí nám nařizuje EU. Nemůžeme bohužel jen tak opustit EU, ale alespoň chceme slušné zacházení! Sdělil tisku Bogdan Popa předseda Nuoa Dreapta z Temešváru.


Mimo jiné Catalin Duta jeden z organizátorů akce dodal: Kdo jsou doopravdy političtí vůdci naší země? Jsou to plagiátoři, vetřelci, dobrodruzi a manipulátoři. Rumunsko se stalo zemí, která je vedená hyenami (...) IMF je mučící nástroj, který ničí naší zemi. Každá země, která si "vzala" peníze od IMF byla nakonec zničena.

Více informací naleznete na frontpress.ro