středa 1. srpna 2012

Materiální podpora chráněné dílny Maják a podpora dětského projektu S žirafou v patách




Sociální aktivismus je v našich řadách na vzestupu, a proto ani aktivisté z Kutné Hory nemohou zůstat pozadu. Díky reformám jsou chráněné dílny podfinacovávány, stejně jako mnoho dalších veřejných institucí. Mnoho lidí zde nalézá prostor pro trávení volného času (senioři, mladí, invalidé). Jelikož škrty probíhají tam, kde se lidé nemohou bránit, naše pozornost proto směřovala tímto směrem.

Po delší domluvě s pracovnicí charity, kterou jsme hodlali navštívit, jsme obdrželi seznam věcí, které by dílna potřebovala. Na místo jsme dorazili s velkou nadílkou (pastelky, voskovky, lepidla, barvy, lepenky, nůžky, lýka, filc, čtvrtky, náčrtníky, knoflíky, také velký počet sklenic, které se v dílně pomalují a půjdou do projektu „Za pejsky, pro pejsky“. 50 % výdělku z tohoto projektu jde na opuštěná zvířata v útulku v Kutné Hoře, zbyvajících 50% jde na podporu dílny. Dali jsme dohromady věci v hodnotě za více než 3 tisíce korun. Taktéž jsme dovezli ručně vyráběné plyšové medvídky z předešlých akcí, kteří poputují také do projektu „Za pejsky, pro pejsky“. Nezapomněli jsme ani na ty nejmenší, na něž od nás čekaly tři pytle plyšových hraček, které si děti budou muset vybojovat v dovednostních soutěžích.

Dílenský ruch a ukázky prací





Pracovnice charity nás zavedla do dílny, kde jsme výše zmíněné věci předali. Při této příležitosti jsme také měli možnost na živo vidět obětavou práci lidí v dílně a seznámit se celkově s prostředím. Příjemné přivítání a atmosféra, která panovala po celou dobu naší návštěvy nám jasně dala najevo, že naše práce nebyla zbytečná!

Národní solidarita na prvním místě! Aktivisté Kutná Hora