pondělí 28. února 2011

Z Kocourkova...


Ve světě se pořád něco děje. Pozadu rozhodně nezůstává ani český Kocourkov. Pojdme se podívat na události v posledních několika týdnech...

Nedávno jsme se dozvěděli, že tzv. romové budou dostávat za svoji docházku peníze. Velkou výhodou je, že většina z nich na toto ohodnocení, díky své inteligenci stejně nedosáhne. Zapomíná se však na již probíhající pozitivní diskriminaci ve školství tzv. Pomoc romským žákům. Ta je již v Čechách nějakou dobu notoricky známá a probíhá „úspěšně“ několik let.

Podpora cikánů spočívá v darování předmětů z peněz školy pro jejich studium - od počítačů přes batohy, penály, až po knihy a učebnice. Na tuto materiální podporu mají nárok každý rok. V praxi to znamená, že škola musí z peněz, se kterými hospodaří nakoupit první pomůcky těžce zkoušeným Romům a až pak se může zabývat vybavením školy, které slouží všem žákům, zcela bez rozdílu.

Realita je ovšem taková, že sociálně znevýhodnění žadatelé pomoci pro tuto podporu chodí obvykle se zlatými řetězy na krku. Většinou však školu ani nedokončí. Problém je totiž skutečnost, že romským žákům odborného učiliště prvního ročníku obvykle dělá problém i násobilka pěti. A zatímco jsou cikánští rádoby studenti všelijak zvýhodňováni, na sociálně slabé Čechy se nikdo nedívá.

Dnes se totiž výhody přidělují na základě barvy kůže. Jediné co čeští studenti dostanou, jsou dotazníky o extrémismu, nebo prohlášení, ve kterém se musí svým podpisem distancovat od extrémismu a tím stvrdit, že nebude myslet protistátně a spiklenecky. Takový Český student může dnes dělat cokoli - nejlépe psát budovatelskou práci, ale nesmí být „extrémistou“.

O tom, že moc Čechů ve vlastním státě je malá umocňuje například skutečnost, že samotná policie a jiné (ne)státní složky, pomáhají cikánům v organizaci ozbrojené pěsti romského lidu v Bydžově – romobrany, které směřuje proti řádně povolenému shromáždění DSSS. Dokonce přijedou i posily z ostatních vesnic, které jsou okupovány cikány. Cikáni chtějí dokázat, že Bydžov je bašta černých rasistů. Samostatnou kapitolou byla i iniciativa „V Bydžově neonacisty nechceme“, jenž měla vytvořit „lidský řetěz“. Ve skutečnosti šlo ale o „antifašisty“, kteří se kryli jako „studenti“. Jak vidno, lež má krátké nohy. A jakmile vyšla tato skutečnost na povrch, iniciativa zanikla. 

Vůdce zaniklé iniciativy a oznamovatel pochodu byla jedna a ta samá osoba - Honza "Svobodomyslnář" Cemper. Už na facebooku iniciativy předvedl, jak to myslí se svobodou slova vážně. Nejen že lhal, že pochází z Bydžova a poměry zde panující skutečně zná, ale také zavedl tvrdou cenzuru. Patrně se nechal inspirovat neokomunistou Janem Fischerem, který prosnul především politickými procesy alà zlatá padesátá. Honza Camper před pár dny jako „student z Bydžova“ avizoval, že protest bude nenásilný. Ale kdo ví, pokud přijedou i novodobé lidové milice – ANTIFA, jejich akce bude mít patrně jiný charakter. Problémem pro tyto skupiny totiž není kriminalita a násilí ze strany cikánů, ale upozornění na situaci, která v Bydžově panuje. A tak tedy budou společně hájit nepřijatelný stav v tomto městě.

Možná se posilní i nějakou novinkou ze shopů s „legálními sběratelskými předměty“, které jsou hity posledních měsíců. Více se o nich dočtete například ZDE. Zajímavá je především reakce české legislativy, která údajně nemůže nic dělat, protože se jedná o věc „zákonem nedotknutelnou“… ale naproti tomu vás může demokratický politruk ve svém posudku jako mávnutím kouzelného proutku odsoudit za zločin proti lidskosti. Stačí jenom vařit guláš.

A zatímco si studenti práv hrají na politický proces z 50. let, nikdo z nich netuší, že i v naší demokracii dochází k obdobným situacím. Snad jen tyto procesy nejsou tolik medializovány jako v 50. letech. 

Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem, by se dalo říci, že dvojí metr, je ideologie dnešní post-demokracie. Jako důkaz by mohla sloužit absence policie u vzpomínky komunistů 25. února v Praze na Olšanských hřbitovech u hrobu Klementa Gottwalda. Zatímco jsou tzv.pravicoví extrémisté zatýkáni za svoji občanskou aktivitu anebo za texty písní a policie je kontroluje na každém kroku, komunisté zcela bez problému zpívají internacionálu, veřejně vychvalují "Klému" a  poúnorové události jako nejlepší období v naší historii. Vědomě tak velebí popravy odpůrců, znárodnění a zavírání lidí kvůli politickému i náboženskému přesvědčení.

Není to samozřejmě jenom jedna věc, která by byla tzv. „nedotknutelná“. Budiž příkladem buď gigantická stavba vznikající na Křivoklátsku za 2 miliardy, na samé hranici Chráněné krajinné oblasti. Stojí za ní rodina miliardáře Pavla Tykače. Pavel Tykač, je velký přítel Václava Klause, který jej svého času jmenoval do Komise pro dohled nad kapitálovým trhem, poté dostal flek coby poradce ministra financí, kde získal další potřebné kontakty. Že je to typický tunelář, ví naprosto každý. I wikipedie.

Po celou dobu však podniká Tykač zcela bez problému, nikdo mu v jeho činnosti nebrání, nebyl potrestán. Naopak, vlastní řadu firem, manipuluje s cenami akcií a pohledávek. Je spoluvlastníkem společnosti Czech Coal, která prolamuje těžební limity a určuje ceny uhlí. Nutno podotknout, že Tykač je jenom jedním z mnoha osob, jenž se na privatizaci podílelo. Napakovala se malá skupinka lidí a její architekti, na úkor českého národa a národního jmění. Mnozí aktéři této zlodějiny sedí doteď na významných postech ve vedení země, najdeme je napříč všemi politickými spektry a nejeden z nich beztrestně podniká.

Je zajímavé sledovat průběhy vyšetřování všech těch korupčních kauz, hlavně na úrovni vládních činitelů. Bohužel skutečnost je taková, že „případy se prošetřují“ a jako vždy skončí zameteny pod kobercem. Příkladem budiž Alexandr Vondra a kauza Promopro. Však co, občané to zaplatí.

Do toho všeho nám Ministr Financí Kradousek radí, že máme začít spořit na důchody, do soukromých fondů… Chudák ale zapoměl, že většina lidí ani nedosáhne na průměrný plat, zatímco on už má vystaráno. A aby to nebylo málo, začal soudit své bývalé kamarády, se kterými již dříve kradl na ministerstvu obrany jako o život. Dnes ovšem jako Lido-top, který si dokazuje svou moc nad kradopartají ODS…
Každý si zajisté všiml, že nová vláda začala likvidovat poslední zbytky sociálního státu a začala realizovat návrhy na nevratné a radikální majetkové přesuny důchodového systému, zdravotnictví a sociálního systému, které nazývá „reformami“, do soukromých rukou. Využila především současné ekonomické krizeTM a strachu lidí z ní. Ve skutečnosti jde o odstátnění, zprivatizování a následné zpoplatnění veřejných služeb a sociálních systémů. V sázce jsou biliony korun…

Novelizován má být i zákoník práce, samozřejmě tak, aby snížil práva a ochranu zaměstnanců. Zvyšuje se také DPH a tím také cena veškerého zboží – od potravin po stavebniny. Vše proto, aby se údajně pokryly náklady na transformační náklady penzijní reformy, aneb dejme Kalouskovi 58 miliard a on nám je možná vrátí v důchodech - jestli se jich vůbec dožijeme. Tyto reformy jdou především v prospěch finančníků a velkopodnikatelů, zatímco sociální situace většiny obyvatelstva se bude zhoršovat. Obyčejný občan utře hubu.

Necháme se tedy překvapit, čeho se ještě v našem Kocourkově dočkáme. Možná že júysej bude nakonec opět vzorem.

Žádné komentáře:

Okomentovat