čtvrtek 13. března 2014

Generace Identity: Přednáška


Pozvánku české pobočky Generace Identity přijali dva významní představitelé francouzských identitářů. Pro české nacionalisty a identitáře se tak otevírá skvěla možnost vidět a poslechnout si tyto dvě významné persony francouzské identitární scény. Na závěr přednášky budou mít účastníci možnost pokládat dotazy.

O koho vlastně jde?
Vardon je bezesporu jedním z čelních představitelů francouzského a evropského identitárního hnutí. Čeští čtenáři se s jeho myšlenkami mělo možnost seznámit na stránkách Délského potapěče (zde a zde). Philippe Vardon má v současnosti při komunálních volbách velmi reálnou šanci na úspěch a jedná se o ústřední postavu celého identitárního hnutí ve Francii.
 
Jean-David Cattin, původem Švýcar a bývalý vysoce postavený voják švýcarské armády, odkud byl pro politické názory propuštěn a posléze odcestoval do Francie, kde se podle jeho slov odehrává nejdůležitější bitva o Evropu. Jean-David Cattin pak často prezentuje jako zástupce identitární generace myšlenky v médiích.

Na přednášce nebude chybět ani zakladatel generace identity v německy mluvících zemích.

Za Českou republiku pak vystoupí Lukáš M., aktivista identitární generace východ. Po celou dobu přednášky a diskuze bude přítomen překladatel, který bude vše tlumočit do češtiny a v případě zájmu i překládat Vámi pokládané dotazy.