pondělí 3. února 2014

IMIA 2014 a nejnovější informace okolo Zlatého úsvitu


Tak jako minulý rok se i letos konal již tradiční pochod na uctění památky tří důstojníků řecké armády (Chrisodoulos Karathanasisam, Panagiotis Vlahakosa a Ektorasa Gialopsosa). Vojáci byli zabiti v lednu 1996 při konfliktu s Tureckem. Celý incident se odehrál na ostrově Imia v Egejském moři. Pochodu se dle odhadů zúčastnilo na několik tisícovek nacionalistů.


Přes to vše je nucen Zlatý úsvit dále snášet šikanu ze strany totalitního zkorumpovaného režimu. Zhruba v polovině ledna proběhla další razie, která byla zaměřená na dva poslance Zlatého úsvitu (Germenis a Iliopoulos), kteří byli více jak 7hodin bezdůvodně drženi a vyslýcháni policií aniž by jim bylo sděleno jakékoli konkrétní obvinění. Společně s nimi byl zadržen ještě třetí poslanec Mpoukouras, který ale nemohl být vyslechnut pro údajné vyčerpání soudců.


Mezi tím "řecká" vláda chystá pro své občany schválení zákonů, které je mají připravit o dalších 11 miliard eur. V Řecku není jiné síly (než Zlatého úsvitu), která by byla schopna zvednout ponížený národ z pomyslného dna a Řekové si to začínají ve velkém uvědomovat. Přestože je nejužší vedení strany spolu s předsedou stále nesmyslně vězněno, předvolební preference rostou směrem vzhůru!

Nechť žije řecký lid!
Nechť žije Zlatý úsvit!