sobota 3. srpna 2013

Sol.Id. - První mise evropských dobrovolníků v zemi Búrů



Solidární mise tentokrát mířila do Jihoafrické republiky, za účelem pomoci místní bílé menšině, Afrikáncům. Samotnou misi předcházela několikaměsíční sbírka, která byla díky solidaritě členů a příznivců sdružení Solidarité Identités co do rozsahu taková, že umožnila přímou pomoc tam, kde to bylo nejvíce potřebné.



Delegace dobrovolníků zamířila do městečka Kleinfontein, kde pobývala týden. Její členové se setkali s členy místní komunity a zástupci místních burských pomocných institucí jako Oranjekas, HNP nebo družstevní banky spravované místními, a předali pomoc, kterou s sebou z Evropy přivezli. Ta zahrnovala dary a finanční prostředky, jenž budou použity na rekonstrukci místní školy, jejich učeben ale také financování chodu školní jídelny apod.



Hlavní manažer projektu Ruben uvedl „Rozhodli jsme se spolupracovat s ostatními partnerskými búrskými institucemi, za účelem pomoci této diskriminované menšině v jižní Africe“, a zároveň vzkázal „Jsme hrdí na to, že náš projekt našel tak velkou podporu a solidaritu v Evropě“.