úterý 11. září 2012

Tiskové prohlášení k iniciativě neomarxistů “Kralupy proti neonacismu“

Svatováclavská manifestace, tradiční akce českých nacionalistů, která se letos uskuteční již po osmé, nikdy nepřitahovala větší pozornost tzv. antifašistů. Akce neměla pro ně onen potřebný tematický náboj k masivní mobilizaci a veškeré pokusy o narušení akce byly především ze strany místní alkopunkové mládeže, jenž proti těmto akcím stála z důvodu své domělé povinnosti či nutnosti.

Ačkoli se obsahová a ideová podoba Svatováclavské manifestace ani letos výrazně nemění, přichází rudá fronta s reakcí na naši akci. Jak jsme již napsali, ideová podstata akce se příliš nezměnila, jedná se stále o manifestaci na obranu tradice svatováclavské a tak si soudruzi musí notně vypomoci velkou dávkou lží a nesmyslů, aby přesvědčili své ovečky o nutnosti pochod blokovat.

Následující řádky jsou reakcí na bahno, které se pomalu začíná šířit na ulicích, sociálních sítích apod. Už sám název iniciativy je zvolen záměrně k účelu neomarxistů. Svatováclavská manifestace nikdy, ani latentně, neodkazovala na různé nacismy, neonacismy, rasizmy apod. Z pozvánky, programu a průběhu akce nikdy nic takového nevyplynulo. Akce má za sebou 7 úspěšných ročníků a je jen zbožným přáním otce myšlenky rudé blokády, aby byla “neonacistická“ a “xenofobní“. Ocejchovaná natolik mediálně zajímavým termínem, který přinese pozornost médií a zároveň přinese beztrestnost při násilných činech (strašák neonacismu používá často státní mašinérie při represím vůči politicky nekorektním názorům a násilí proti skutečným či domnělým “neonacistům“ ze strany rudé lůzy stát dlouhodobě toleruje, podle některých informací dokonce podporuje). Patrioti, kteří budou 28. září pochodovat v Kralupech, tak nečiní za účelem omezování něčích svobod. Naopak jsou to mladí neomarxisté, kteří se starou taktikou rozbíjení konkurenčních shromáždění, pouštějí do omezení ústavního práva na shromáždění a vyjádření názoru.

Nechceme svět jako oni. Svět, který je jednorozměrný, globálně homologovaný, monokulturně smýšlející, s všudypřítomnými korporátními logy a pokrokářským kosmopolitismem. To je totiž to, co vyjadřuje opravdovou nenávist k druhým a k odlišnosti. Bojujeme za pluralitu, za svět, ve kterém budou existovat rozdíly, které budou uznávány a zdůrazňovány. Svět s různými národy, jazyky, s různými kulturami a náboženstvími. Ti, kteří nás obviňují k nenávisti k druhým (odlišným), opakují pouze typické fráze novinářů a pisálků, které však ve skutečnosti vyjadřují přesně to, z čeho nás viní – ignoranci a dogmatismus. Blokáda je jen dílem užitečných idiotů, kteří mají potřebu “bojovat“, protože jim to nařizují jakési výzvy iniciativ a spolků, které však nikdy neponesou za jejich jednání nějakou zodpovědnost.

Je morem dnešní doby, že ti největší demokraté a bojovníci za svobodu přicházejí na vládní úrovni s represí a cenzurou a jejich dorost na ulicích útočí na samotnou podstatu svobodného vyjádření ideálů. Ano, jsou to antifašisté, kteří se dnes chovají přesně tak, jak se podle jejich příruček mají chovat tzv. „fašisté“. Nacionalisté a patrioti mají v posledních letech za sebou velký kus cesty. Mají za sebou akce na pomoc obětem živelných katastrof. Pomáhají nezaměstnaným a chudým rodinám v jejich těžkém životním údělu. Jejich cílená pomoc zachránila stovky opuštěných zvířat a mnoho vyčištěných lesů a přírodních rezervací. Rozdávají radost nemocným dětem pomocí sbírek hraček a jsou v současné době jediná pravá politická opozice, která vykonává solidární činnost. Přicházíme s nabídkou změny v době bezohledného kapitalismu, prokázali jsme úsilí a chceme jej prezentovat veřejně i pomocí Svatováclavské manifestace. Jsme prospěšní každému městu, ve kterém působíme. A to se o našich odpůrcích říci rozhodně nedá.

Tato slova měla pomoci nerozhodnutým, aby se zorientovali v dezinformační kampani šířené neomarxisty z různých pochybných “antirasistických“ iniciativ. Při přečtení pozvánky na Svatováclavskou manifestaci a textů horlivých blokádníků nabývá člověk pocitu, že se jedná o dvě naprosto odlišné akce. Stejně tak jsou určena těm několika málo solidním žurnalistům, upřednostňují zjišťování informací a zdrojů před slepým přebíráním z webů různých “nevládek“. Tedy organizací, které se samy označují za bojovníky proti nenávisti, ale samy se na ní podílejí a egoisticky se přiživují na lidech, žijí z problémů, jenž vytvořil režim a jsou úzce spjaty s etnobusinessem. Těm, kteří přesto vyjdou proti naší akci do ulic, vzkazujeme jediné. Neodmítáme zdravé soupeření ideí. Neodmítáme však ani střet, pokud budeme konfrontováni fyzickou silou. Svátek knížete Václava si zneuctít nenecháme a na provokace budeme adekvátně reagovat.