čtvrtek 26. července 2012

Solidarita



„Člověk je bohatý tím, co učinil pro druhé.“  J.W.Goethe

Toto motto není prázdnou myšlenkou. Naplňuje některé z nás, kteří vidí smysl v pomoci bližnímu svému. V tomto duchu se konala další z aktivit národovců, kteří mají touhu pomáhat těm nejmladším, těm co neměli tolik štěstí v životě a na krátkou, či delší dobu musí bojovat s nemocí.


Scházíme se v největším moravském městě – v Brně – přímo před dětskou nemocnicí, v rukou tašky jak s ručně vyrobenými medvídky, tak i s pastelkami, omalovánkami, pexesy a opranými plyšáky, kteří dál mohou potěšit dětskou duši. Na evidenci jsme přímo směrováni na oddělení, kde i přes prázdninovou dobu pobývají děti školkou povinné. Těm postupně rozdělujeme dárky. Někteří jsou nadšeni a nejraději by si vzaly vícero hraček, jiní s ostychem váhají, ale když některou hračku před ně položíme, rádi ji po chvilce vezmou a už nepustí. Co může být silnější zážitek, než vidět malou ratolest i přes problémy, které ji v útlém věku provází, šťastnou a s úsměvem na tváři?

Po chvíli máme kabele prázné a s rozloučením od sestřiček: „Mockrát vám děkujeme, že takto pomáháte...“ odcházíme s velmi dobrým pocitem. Nevím jak vy, ale takto si představuji práci pronárodních aktivistů.