úterý 10. července 2012

2 Roky a 8 měsíců pro Alberta Palladina


2 roky a 8 měsíců odnětí svobody; tak zní verdikt soudu prvního stupně v případě Alberta Palladina, šefa CasaPound Italia pro 4. římský okrsek, který je zároveň i kandidátem na starostu stejného okrsku. Palladino je obviněn z údajného útoku na některé členy strany PD (demokratcká strana – italská nejsilnější středolevicová strana na jejíž aktivitách se podílejí i militantní antifašisté) za 4. okrsek. Žalobce žádal pro Palladina trest v rozmezí 3 až 10 let. CasaPound označila verdikt soudu za osutudu, která znamená smrt spravedlnosti. „Je to justiční absurdita a důkaz, že v této zemi je pravda pouze názorem, který závisí na tom, kdo ho podporuje. Názor jednoho exponenta PD, bez jakéhokoli materiálního a podpůrného důkazu, má větší hodnotu, než 1000 aliby. Dostali jsme se až do bodu, kdy udání bez důkazu má větší hodnotu, než obhajoba podpořená několika svědectvími.

(Římský maraton - Zippo libero!)

Palladino byl zatčen vloni 30. září na letišti Fiumicino, když se vracel z humanitární mise v Barmě, za blesku fotoaparátů a divadelního představení zásahové jednotky. Obviněn je z toho, že v noci 3. listopadu ve čtvrti Prati Fiscali, kdy se PD i za pomoci militantních antifašistů ze sociálních center pokoušelo všemi prostředky vyhnat CasaPound ze čtvrti, ve které ve stejné době hnutí obsadilo opuštěnou budovu, za účelem poskytnout byty italským rodinám bez střechy nad hlavou. Tím, kdo Palladina udal a to bez dodání jediného důkazu o jeho vině, je šef PD pro 4. okrsek a jeho dlouholetý politický oponent, Paolo Marchione. Údajný útok je ve skutečnosti přerušen příjezdem policie, která však na místě nenáchází ani útočníky ani železné tyče, které Marchione údajně viděl na místě činu.


(28. května 2012 - podpora "Zippa" před soudním líčení  )

Za tento údajný čin je Palladino přes sedm měsíců zbaven své osobní svobody. Po měsíci stráveném ve vazební věznici, z čehož 7 dní na samotce, mu bylo povolone domácí vězení bez možnosti komunikovat s okolním světem s výjmkou rodiny. Albertovi je 24 let, je universitní student, který se již léta angažuje v sociální pomoci jako aktivista Casapound a také jako dobrovolník v pomoci karenské populaci v Barmě, Srbům na Kosovu a dalším. Jediný důvod jeho zadržení jsou prohlášení jen samotného Marchioneho (ne ostatních údajných obětí), který tvrdí, že ho během útoku poznal mezi dalšími deseti útočníky, ze kterých nebyl nikdo identifikován. Žádné jiné materiální důkazy nejsou.

SVOBODU PRO ZIPPA!