pondělí 3. října 2011

Šlachta opět září


















Včera v diskuzním pořadu Otázky Václava Moravce varoval Robert Šlachta před extremisty. Prý se radikalizují a budou pořádat pogromy.

Co tím Šlachta sleduje? Snaží se zalíbit? Pravděpodobně chce odvrátit pozornost od skutečných událostí a hrozeb. Možná jste si mohli všimnout, že Šlachta byl vyšetřován. Byly to takové markantní záležitosti jako vynášení informací, které jsou v ÚOOZ na denním pořádku a v podstatě takovou neoficiální náplní práce. Konkrétně v tomto případě měl Šlachta dát echo svému dlouhodobému příteli o tom, že má být zatčen. Tuto informaci předal inspekci anonym. Jenže to neznáte Roberta.

Šlachta si za dobu své kariéry nadělal spousty nepřátel právě proto, že mu není špatně vrazit dýku do zad svým kamarádům. Tyto obvinění jsou samozřejmě plácnutím do vody. Robert má za sebou docela dost lidí, protože umí plnit zadané příkazy. Díky tomu má větší moc než sám policejní president Lessy, která v jeho případě končí za dveřmi jeho kanceláře.

Nedělejme si iluze o morálním kreditu pana Šlachty, je mu úplně jedno, kdo bude cíl. Dneska "neonacisté" , zítra třeba Romové. Boj proti extrémistům je v případě ÚOOZ spíše "vykazováním" jakési činnosti. ÚOOZ je subjekt sám o sobě. Oficiálně má bojovat proti organizovanému zločinu, realita je taková že se jedná o zpolitizovanou údernou pěst skutečných vládců tohoto režimu. A pokud ÚOOZ likviduje organizovaný zločin, nelikviduje jej proto, aby tu nebyl, ale proto aby zničil konkurenci. Cílem není rozbíjet organizovaný zločin, ale udržovat na něj monopol pro určitou skupinu. Takový "hlídací pes" dalo by se říci.

Organizovaný zločin a korupce už tak prorostly do dnešního politického systému, že se staly jeho součástí, žijí v symbióze. Výsledkem je součastný stav, ve kterém se ti poctiví snaží alespoň nějak přežít. Takzvané "zrcadlo spravedlnosti" je nastaveno na dolní skupinu společnosti, zatímco skuteční zločinci pokračují nepotrestáni s posvěcením prokorupčních představitelů státu ve své činnosti. Kdyby jim opravdu záleželo na likvidaci organizovaného zločinu, tak by již "trojští koně", kteří působí v posledních státních podnicích a službách, jež mají připravit k privatizaci, seděli dávno za mřížemi.

Kdyby ÚOOZ pracoval, jak má, musely by být zastaveny tzv. reformy, jelikož podstatná jejich část přesouvá majetky státu do rukou mafiánských struktur. Tato část reforem nejen že jdou proti občanům této republiky, ale proti i proti zájmům státu. Účet za tyto škody pak vystaví občanům. Ale co bychom mohli očekávat v zemi, ve které vládnou prokorupční a klientelistické vlády spojené s kmotry a podivnými sponzory?