čtvrtek 22. září 2011

24. září 2011 - série demonstrací v ulicích našich měst!




















24. září se stane datem, kdy se v českých městech uskuteční série demonstrací (nejen) národní opozice. Vzrůstající nespokojenost Čechů s vládou, systémem a bezpečností v našich městech vyhání stále více lidí do ulic. V krátkém shrnutí vám představíme všechny čtyři akce, které se tento víkend konají.

První akcí a nejdéle nahlášenou je Svatováclavská manifestace. Jedná se o tradiční pochod mladých patriotů, který se letos v Kladně uskuteční již posedmé. Průměrná návštěvnost této akce byla v minulých letech 200-300 lidí, v roce 2008 průvod čítal dokonce 450 účastníků. Letošní akce je zaměřena na kritiku stávajícího kapitalistického systému a komunistických metod, jakými se drží u moci. Kladno je město, kde národní opozice má silné kořeny a poměrně velkou podporu ze strany místní mládeže, proto stojí rozhodně za to tuto prezentaci našich ideálů podpořit. Manifestace začíná ve 14 hodin na kladenském Náměstí Sítná.

Druhou akcí je protest v Havířově, který pořádají místní nespokojení občané ve spolupráci s Dělnickou stranou sociální spravedlnosti. Havířov se jako řada tzv. postindustriálních měst potýká v dnešním systému s řadou problémů. Jedním z nich je nárůst kriminality ze strany cikánské menšiny a hrozba další "invaze" nepřizpůsobivých do města, organizovaná ziskuchtivými realitními společnostmi. O vzájemném propojení kapitalismu a toku peněz kolem cikánské menšiny jsme vás již informovali. Akce začíná v 13 hodin na Náměstí republiky v Havířově.

Třetí akcí je protest Občanského odporu v Rumburku. Akce organizovaná místní mládeží přichází v době, kdy se o tento region po měsíci nepokojů začali zajímat i systémoví politici, kteří krom slibů nepřivezli nic konkrétního a setkáním s naštvanými obyvateli se vyhnuli. Rumburk nebyl v posledních dnech místem protestů a akce má připomenout trvající problém v oblasti. Akce bude podpořena místními aktivisty a začíná v Parku Rumburské vzpoury v 15 hodin.

Čtvrtou akcí je pokračování varnsdorfské vzpoury nejen proti nepřizpůsobivým, ale také proti politikům, kteří jsou viníky situace na severu Čech. Varnsdorf zažil v posledních týdnech sérii akcí, při kterých proti místním velmi tvrdě zasahovali těžkooděnci a Cikáni se všemu smáli z oken svých ubytoven. Tato strategie policie, která se dá ve zkratce nazvat "Bílého bij, černého pusť", jen vyostřila nenávist místních obyvatel vůči kubiceho komandům. Na akci se chystají nejen národovci z Varnsdorfu, ale také z okolí, aby místní lidi podpořili. Akce začíná ve 13:30 na Náměstí Edvarda Beneše ve Varnsdorfu.

Zvolna končící léto přináší příjemné počasí a my věříme, že nezůstanete sedět doma a některou z akcí podpoříte.