čtvrtek 21. července 2011

Neplacená guerillo nastal tvůj čas!



Nespokojenost se současnou vládou je enormní. Chybná rozhodnutí úředníků či ministrů, díky kterým český stát přišel o miliardy korun, mají zaplatit občané této země. Vláda je sama spíše kabaretním sborem který si boj proti korupci sice jako svůj cíl vytýčil, ale realizace při pohledu na kauzy Promopro, Bárta apod. poněkud vázne. Vláda a stát zavádí stále nové daně a poplatky (zdravotnictví, mýto na silnicích), ale vybrané peníze nejsou nikde vidět. A stejně to bude i s DPH v případě jeho zvýšení. Pokud bude v řízení státu panovat stejný chaos, promrhá se jen o nějakou tu miliardu více.

Ke slovu se tedy hlásí opozice, láme rekordy preferencí. Stádní občan už asi zapomněl, že systémová opozice nepřinese žádnou výraznější změnu. Korupce se za vlád ČSSD rozhodně nesnížila, spíše naopak. A podivnými obchodními transakcemi byly tyto vlády postiženy stejně jako vláda současná. Při volebním vítězství opozice možná dojde ke zrušení některých nejkřiklavějších paragrafů současných reforem, kdo ale čeká jako občan nějaké výraznější změny, šeredně se plete.

Chyba není v této vládě, v minulé či dokonce budoucí. Chybou je systém řízení tohoto státu, který takový způsob hospodaření umožňuje. Všemocní náměstci ministrů doslova porcují veřejné zakázky a při odhalení nejsou sto ani odstoupit, natož jít za své činy před soud. Proto je naší povinností šířit mezi lidmi alternativu. Vysvětlovat že cesta pravá nebo levá je slepá, že třetí cesta je řešení. A jedním z možných způsobů je masivní útok pomocí veřejných diskusí.

Véčkaři si svého času platili (možná ještě platí) takvzanou guerillu. Lidi kteří jsou pod různými jmény přihlášeni v diskusích na zpravodajských webových serverech a pomocí nich ovlivňují veřejné mínění. Je na čase, aby jste se vy, kteří máte dost času, také do takových diskusí přihlásili (dbejte ale na bezpečnost). Pomocí odkazů na náš web jako takový, nebo konkrétní články, rozšiřme náš pohled mezi další spektrum lidí. S cenzory to je jako boj s větrnými mlýny, ale nemají oči všude. Mediální blokáda našich ideálů nám v součanosti nedává příliš prostoru pro vyjádření. Kromě aktivity v ulicích je tohle jedna z možností, jak dostat naše myšlenky ven.