středa 15. června 2011

Polsko a Chorvatsko proti homopropagandě



Polsko

11.června pár minut po jedenácté hodině se v polské Varšavě sešla skupina více jak 200 nacionalistů, kteří si vyslechli projevy a vyrazili na pochod městem. Nacionalisté se sešli u stanice metra Ursynow a vyrazili po jednom z hlavních tahů silnici A1. Demonstrace byla zaměřená především na vyslovení jasného nesouhlasu s rostoucí homosexuální lobby a propagandou, která se v Polsku v poslednich letech velmi rozrostla. Jedná se zejména o odvětví kultury, školství, veřejného a politického života, kterou tato propaganda nejvíce zahltila a zastínila o dost důležitější témata polského národa. Poslední kapkou bylo vyvěšení duhové vlajky v městské části Ursynow místním starostou Petrem Gruziałem.



Protestující požadovali odstoupení starosty Guziała. Celým průvodem se provolávala hesla za vyzdvyhnutí tradiční rodiny. Ve předu pochodu bylo i několik tematických transparentů. Reakce místních občanů byla více než potěšující. Velká část místních průvodu mávala a tleskala z oken či dokonce mávala národními vlajkami.



Tematicky podobná demonstrace, která nesla název „pochod za kulturu a tradici“ se uskutečnila ve stejný den také v ulicích hlavního města Poslka. Na tomto setkání se sešlo okolo 500 protestujících napříč občanským spektrem (národní kruhy, pravicové organizace, i „obyčejní“ občané). Demonstranti společně odmítli veřejné propagování sloganů, které bortí všechny staleté hodnoty. Na konci průvodu organizátoři vyzvali k podporování tradičních rodinných hodnot. Jak jsme již psali na začátku odstavce, akce se zúčastnili různé organizace, ktéré na ten dem měli nachystány svoje vlastní akce, ale naléhavost jendoty proti agresivní homosexuální propagandě nakonec zvítězila!



Po skončení akce policie zadržela bezdůvodně několik desítek osob, které byly nuceni několik hodiny, než si policist dostatečně opíší jejich doklady a zkontrolují je. Prezident jedné národovecké organizace (Polské národní znovuzrození) Adam Gmurczyk oznámil společného žáloby proti činnosti policie.



Ve Varšavě proběhla ješta jedna podobná akce, která reagovala přímo na tzv, „pochod hrdosti“. Nacionalisté se postavili účastníkům akce na odpor, mezi homosexuály vlétlo i několik dýmovnic. Polsko tak dost jasně ukázalo, že o vyzdvyhování „homosexuálního kultu“ nad hodnotu tradiční rodiny nestojí!



Více informací naleznete na autonom.pl

Chorvatsko

V centru Splitu se sešlo až 10 000 Chorvatů, kteří vyjádřili razantní nesouhlas s tzv. „duhovým pochodem“, který se konal v jejich městě. Protestující Chorvaty bylo možné vidět doslova v každé uličce na trase pochodu.