úterý 19. dubna 2011

Něco se změnilo...?


Smysluplné házení policejních výbušek do davu. Budou také lidskoprávní občanské iniciativy podávat žaloby?

Od doby jmenování Radka Johna coby ministra vnitra se v naší zemi objevil zcela nový fenomén. Na straně jedné zneužívání práva shromažďovacího coby náboženské shromáždění "protidemonstrantů" a na straně druhé jeho následné rozhánění.Ten kdo viděl presentaci médií okolo protestního shromáždění v Krupce a zpravodajství - kde byly záběry napadených chudáčků cikánů a jejich pomahačů, dojde mu, že to určitě nebylo jen tak. O tom jakou moc mají média nemusíme ani polemizovat, stačí si jenom vzpomenout na různé štvavé kampaně vedené proti "extrémistům" anebo taky na volební vítěztví TOP 09.

Nechme tedy stranou názory a fobulace na téma zda-li byl zásah správný či nikoli, spíše se zamysleme, proč ten "obrat" v chování policie? Ano, zákon hovoří jasně - náboženské shromáždění neslouží k blokaci jiného shromáždění. Ale když si vzpomeneme, s jakou vervou byly protiakce podporovány a "posvěceny z vrchu" s účastí různých politických zkrachovalců a vysloužilců (byť ne jako náboženská shromáždění) nikdy nebyly nějak napadnuty ze strany policie, ba právě naopak... 

Proč najednou to? Proč vnitro považuje zásah za přiměřený a adekvátní? Že by šlo v tomto případě někomu o to, vytvořit z cikánů, rádobyhumanistů, a lidových milic (tzv.antifašistů) "politický underground" ? Nebo jakési oběti? Oběti "Johnovy" policie?

Ministerstvo vnitra zůstalo od dob Pecinovy hrůzovlády téměř nezměněno, většinou došlo jenom k pár personálním změnám či povýšením. Přiznejme si na rovinu - Radek John je diletant a své práci absolutně nerozumí, veškerou činnost za něj odvádí již zmínění post-Pecinovští poradci. Tedy lidé, kteří sloužili Pecinovi a téměř ve stejném složení dnes přisluhují Johnovi. A tyto šedé eminece mají skutečnou moc nad vnitrem.

Že by jednaly podle odlišných "direktiv" jako před dvěma lety? Nebo dokonce na něčí příkaz?

Jedna věc je zvláštní - Fischerovská vláda lži a přetvářky nám byla prezentována jako "dobro", nebyla na ni vytahována žádná korupční kauza, ani nic podobného, ačkoliv třeba docházelo ke snížení odvodů soc. pojištění vysokopříjmovým osobám, podivných převodů peněz v soc. fondech (díky čemu byly důchodové fondy uměle poslány do "mínusu")  obsazování ministerstev lobbysty atd. A média přesto tiše mlčely. Mlčely, patrně proto, že to byl účel... Již nějaký pátek, zveřejňuje iDnes údaje o kdejaké korupční kauze, ozývaly se i hlasy že jde o malou českou Wikileaks. Zrovna před pár dny vyšlo najevo proč tomu asi tak bylo.

Součastná vláda má hrát patrně vládu "zla" - i My rozhodně nepochybujeme že jí není - vzhledem k navrhovaným asociálním reformám (zdravotní, důchodová...), škrt balíčkům atd.

Možná, že aby byl obraz úplný, měly právě tyto asociální reformy, kauzy, lži a "Rozhánění náboženských shromáždění" dopomoci k diskreditaci VV a do budoucna možná i vládní koalice.

Nebo že by v tom bylo víc? Že by se strany aktuální koalice prováděly test, co si mohou dovolit, co ještě lidi, domácnosti a (poslední české) firmy snesou? Anebo se dohodli se sociálními demokraty a komunisty, že jim svými činy naženou co nejvíce naštvaných voličů? ...I to je to možné.

Rozhodně nesympatyzujeme s reklamním produktem VV, ani s žádnou s "vládních stran" jenom poukazujeme, jak se v České republice vede boj o moc.

Ale zpět k "rozhánění pokojných demonstrací". Podívejme se například ZDE a ZDE na rozhánění protidemonstrantů "Johnovou policií", jenž bylo doplněno lítostnými komentáři a s takovým zanícením, které média nepředvedly snad ani při havárii ve Fukušimě, kde narozdíl od událostí v Krupce či Bydžově jenom suše konstatovaly skutečnost.

Dokonce nechali promluvit i vůdce iniciativy, Miroslava Brože, člověka, který se div samou radostí mohl přetrhnout, když viděl rozhánění našich akcí. Napadání našich shromáždění bylo vždy v pořádku. Snad si pánové Brož, Heidler a spol. uvědomí, že byli jenom využiti jako kašpárci ve velikém představení diskreditačního divadla VV a jejich nohsledů, kteří si mysleli, že v naší zemi vemou moc těm, kteří jí už  po léta mají...

Žádné komentáře:

Okomentovat