pátek 1. dubna 2011

Letecký den v Ústí, aneb Achab na dlažbě. Pročpak to?


Na seznamu nezaměstnaných Úřadu práce v Ústí nad Labem přibylo s včerejším dnem pozoruhodné jméno. Jedná se o samotného, teď již bývalého ředitele místního Činoherního studia, židovského herce a velkého milovníka akvaristiky (proslul zejména svou láskou k neonkám) Jaroslava Achaba Haidlera.

Důvodem vyhazovu nebohého semity z divadla je podle oficiálních zdrojů jeho neutuchající kritika vedení města z pozic lídra volební kandidátky České pirátské strany. Ano, myslíte správně - kvůli kritice téhož vedení města, které před dvěma lety doslova zburcoval ke spolupráci při nahlášené pietní akci za oběti spojeneckého bombardování Ústí pořádané jeho milovanými rybičkami neonkami.

A právě městu se Jaroslav Haidler odvděčil svou kritikou, kvůli které měl být ze své pozice odvolán. Vše může na první pohled vypadat jako malá česká arizace, ovšem našinec se může jen domnívat, že za tím humbukem kolem Heidlerova odvolání vězí něco docela jiného. Přece by se počestné vedení statutárního města Ústí nad Labem nedopustilo takové nestoudné antisemitské provokace a nepodniklo takovou akci, která může v očích příslušníků a obdivovatelů známého etnika vyvolat jisté asociace s rokem 1938 (jak oni tak často a tak rádi argumentují).

Právě Achab se v poslední době velice zviditelnil. Teď nemám na mysli jeho tragikomické vystoupení v Novém Bydžově, nýbrž jeho dlouhodobou, systematickou angažovanost nejen proti "neonkám" a proti radnici největšího města v Podkrušnohoří, kde organizovaný zločin jen kvete. Zdá se být tudíž velice pravděpodobnou i teorie o tom, že se známý ústecký akvarista a sionista "zalíbil" někomu z vyšších sfér našeho společenského života, tudíž byl pro údajnou kritiku radnice odejit z divadla v severočeském zapadákově, aby mohl s mohutnou gloriolou mučedníka nad svou jarmulkou mířit výš, výš a ještě výš. Nebo se to snad u nás tak nedělá?

Žádné komentáře:

Okomentovat