čtvrtek 27. ledna 2011

Rozbalujem dárky vlády...


Není to tak dávno, co jsme vstoupili do nového roku. Předtím jsme slavili vánoce, jejichž předehrou byly šílené shony a nákupy ve chrámech konzumu. A zatímco lidé umrzali na ulici, oslavovala také těžce zkoušená a znevýhodněná menšina, svým typickým svérázným způsobem, samozřejmě z našich peněz.

Předchozí rok byl ve znamení nárůstu nezaměstnanosti, nejistot a počtu lidí bez domova. Zkrachovalo i spousty malých a větších podnikatelů, kteří už nebyli schopni nést tíhu několikanásobně větší zahraniční konkurence (přes 70 % ekonomiky je v rukou zahraničního kapitálu). A Evropská unie? Ta kromě toho, že nám určovala, co máme a nemáme vyrobit, jak se máme starat o nebohé romy, tento rok nazvala bojem proti bídě. Ovšem proti bídě se bojovalo maximálně tím, že se natisklo několik miliard, které se darovaly soukromým bankovním institucím. Však občan to zaplatí.

V kapitalismu totiž platí nepsané pravidlo, že ztráty jsou socializovány, ale případné zisky patří jen malé skupince lidí. U nás mezitím zavládl Nečas. Je docela jedno „kdo by byl u vesla“, rozkaz únie a kapitálu zněl jasně… Je otázkou, co pro občanskou společnost představuje skutečnou hrozbu, jestli kapitalismus a jeho plutokracie, nebo domnělý neonacismus...

Jako blázni působí dneska jedinci, kteří si myslí, že kapitalismus by šel nějak „napravit“ anebo reformovat. Ještě nikdy se nevyřešil problém tím, že bychom jej přijmuli za svůj. Je to stejné jako kdybychom si mysleli, že problém islamizace vyřešíme tím, že Evropa konvertuje na islám.

Kapitalismus si nadělal dluhy, které musí někdo zaplatit. Ale kdo? Občané moderních protektorátů, kolonií a držav. Jenom USA dluží desítky bilionů dolarů. Bohužel události ve světě a v naší zemi nasvědčují prohlubování krizeTM

Těžko říct, kdo v „naší“ vládě přemýšlí ekonomicky nebo racionálně, ale patrně asi nikdo. Vládní úředníci a tlučhubové si neuvědomují, že když nic „nezasejí“, tak taky nic „nesklidí“. Jestli ušetří pár miliard, tak ty padnou na úroky státního dluhu (ročně 70 mld.). Jejich šetření pocítí každý občan této země, rozpočet ale rozhodně ne. Podíváme-li se na výši státního dluhu v jednotlivých měsících, musíme usoudit, že úsporná opatření nemají smysl. Díky tomu dochází pouze k likvidaci pracovních míst, proto má taky dnes Česká republika přes půl milionů nezaměstnaných.

Vlivem mediální mašinérie jsou ale lidé schopni tyto „úsporná opatření“ přijmout a uvěřit, že skutečně fungují... Toho plně využívá současná vláda a chystá třetí vlnu privatizací. Tu povede, kdo jiný než ministr financí Kalousek (čti Kradousek), což je mistr ve zlodějině, samozřejmě hned po presidentu Klausovi (čti Tunel-dědek). Privatizace se bude týkat České pošty, Lesů ČR, Budějovického Budvaru a různého nemovitého majetku Policie ČR a Armády ČR. Vláda získá možná pár miliard z prodeje těchto majetků, ty budou ovšem pouhým plivnutím oproti ziskům, které by mohly poskytnout, kdyby byly obhospodařovány účelně. To není zdaleka vše. Privatizovány mají být i důchodové fondy. Koncepce, která byla představena, však nepřinese zlepšení důchodového systému, ale postupné snižování životní úrovně občanů…

O chystajícím se tunelu vás budeme ještě informovat.

Co si pro nás přichystala vláda?

Především se bude jednat o zdražení všeho a škrty tam kde lidské oko dohlédne. Nahoru půjdou ceny energií a vody. Podraží také paliva jako benzín, nafta apod. Zdražovat se budou i potraviny, cigarety a alkohol vlivem zvýšení DPH na 19%. Vláda se rozhodla prodávat dluhopisy, čímž zvýší inflaci a aby k tomu, nedošlo rozhodla se zdražovat.

Nemocnice dostanou od pojišťoven o 2 miliardy méně. Vláda je toho názoru, že je lepší zvýšit zisky pojišťoven na úkor zdravotní péče. Přitom běžný daňový poplatník doteď nemá přehled o použití jeho poplatků, které musí ze zákona povinně odevzdat státu…

Vlivem tohoto vysoce inteligentního kroku naší prozřetelné vlády opustí spousty lékařů ke dni 1.března své oddělení, někde dojde dokonce i k uzavírání celých nemocnic. Plán vlády je tedy snížit počet nemocnic a zhoršit zdravotní péči. V první polovině roku chce ministerstvo zdravotnictví zvýšit poplatek za den v nemocnici ze 60 na 100 korun, a to bez výjimek pro všechny pacienty…

Státním zaměstnancům bylo obráno 10 % plus začalo platit pásmové odměňování tzn. že při stanovení výše platu se nebere zřetel na odpracované roky a léta praxe... Počínaje novým rokem bylo mnoho státních zaměstnanců propuštěno, přičemž doteď nebylo vysvětleno, k čemu byly použity peníze, které se tímto krokem ušetřily a hlavně kde skončily. Mnoho z nich bude propuštěno.

Další tvrdě Ynteligentní krok je deregulace nájemného, což v praxi znamená jeho zvýšení. Co na tom, že díky tomu se nejeden člověk ocitne na dlažbě. Hlavně že spekulanti a kšeftaři teď budou moci „obchodovat“ bez zábran.

Od tohoto roku budou u nás moci kupovat zemědělskou půdu i cizinci. A aby si to mohli dovolit jenom oni, byly zvýšeny poplatky za vynětí půdy ze zemědělského půdního fondu. To se logicky promítne do cen všech typů staveb: rodinných domů, komerčních budov i dopravních staveb.

Sníží se také nemocenská. Za tři dny marodění nedostane zaměstnanec ani korunu, poté bude dostávat 60 % svého platu. První tři týdny platí zaměstnavatel. Přitom zaměstnanci nedá nikdo první tři dny ani korunu, ale u toho doktora zaplatit musí… Tito lidé jsou po tři dny bez příjmů, takže by neměli správně platit. Ovšem realita je jiná a tak je jako sociálně znevýhodněný brán cikán pobírající podporu, který se zrovna vrátil z flámu.

Odpovědná vláda podporuje i v době škrtů svérázným způsobem porodnost. Zrušením porodného a snížením mateřské. Taky učinila vše proto, aby zabránila mladým maminkám si vydělat…Však co, levněji vyjdou přistěhovalci z Afriky. K tomu všemu Evropská unie navrhuje snížit výplaty a zvýšit daně…

Není potom divu, že mnoho lidí upadá do bídy a nouze zásluhou neřešitelných osobních situací a komplikovaných podmínek pro život. Díky kapitalismu a jeho aspektů jako nezaměstnanost, vykořisťování táhne tato krize lidi dolů, ti pod tíhou této situace končí na ulici, nebo volí „dobrovolný odchod“ ze světa.

Nové „reformy“ nám přináší postupné snižování životní úrovně, lepší vykořisťovací systém a větší rozparcelování naší země. Zvýší se zisky finanční elity na úkor občanů, která si totiž uvědomuje, že světová krize, kterou vyvolala svou chamtivostí, znamená konec jejich panství, a proto teď touží získat přístup k velikým financím, které protékají státními sociálními systémy. Vlastnictví sektorů, jako je energetika, telekomunikace, bez kterých si život ani nedovedeme představit, už jim asi přestává stačit…

Tohle je další zlodějina, ekonomický zločin, který se dá přirovnat snad jenom ke kupónové privatizaci. To vše je zabaleno do krásného obalu s nápisem reforma. No, máme se na co těšit.

Otázkou je, do kdy si tohle všechno necháme líbit!