pátek 7. ledna 2011

Na Slovensku první volby (nejen) podle rasového klíče



Východní Slovensko. První "romští" starostové se ujímají funkce...
Slavnostní slib jim sic moc nejde přez ústa, ale všeobecné volební právo mluví jasnou řečí. Volby proběhly nikoli podle politického klíče, ale podle klíče etnického. Z menšiny se již v některých oblastech stala většina, která nyní bude vládnout celostátní "zatím většině".

Jak bude vláda Nanárů a Gunárů vypadat si můžeme ukázat na jejich osadách, kde si už tak žijí podle svého a sami sobě vládnou. Nezaměstnanost, bída, negramotnost, kriminalita. Teď se tento stav jen posvětí. A vrženi do něj budou ti, kteří celý život zem budovali, ale byli bohužel populačně převálcováni.






Tato situace je slepou uličkou všeobecného volebního práva. Člověk poctivě celý život pracující a státu peníze odvádějící je při volbách degradován na stejnou úroveň individua, které stát vysává. A dodejme, že to rozhodně není jen otázka etnického původu. Logicky pak tato masa"vysávajících" bude volit ty, kdo jim nabídnou více. Kupčení s hlasy jen v nepřímé podobě? Zajisté.

Proto při současné formě parlamentní demokracie bude k podobným případům docházet stále častěji. Politici si budou kupovat hlasy lůzy, aby nemusely ty poctivé složitě přesvědčovat. A v nejhorším případě se lůza stane politiky. Což už se možná stalo dříve než jsme si ochotni připustit.

Žádné komentáře:

Okomentovat