úterý 28. prosince 2010

Zloděj křičí chyťte zloděje aneb jak se vlk nažral a koza zůstala celá...


Jak jsme vás již dříve informovali, na ministerstvu obrany proběhl audit. Ovšem pouze v rámci zakázek veřejných služeb, nikoli však těch korupčně řešených od páně Kradouska, Vondry , Bartáka a spol. díky kterým by tito pánové letěli asi jako špinavé prádlo.

K čemu vlastně došlo? 

Při auditu se přišlo na to, že několik úředníků z komise pro výběrové řízení (kteří byli do funkcí dosazeni dalšími korupčníky), schvalovalo zakázky, které byly předražené. Jednalo se o jedenáct zakázek na úklid vojenských ubytoven (které ještě nestihl Kalousek prodat) v ceně asi půl miliardy, přičemž stát vlivem jejich rozhodnutí přišel o sto milionů.

Proti úředníkům podal žalobu sám ministr Vondra. Je zvláštní že zrovna on sám, který lobboval (nejenom) za nákup Pandurů.

Je zajímavá ta naše demokracie. Korupční vláda která brojí proti korupci se asi snaží svoje image a renomé u ovčanů vydobýt zpět a tak přichází se „skandálním odhalením korupce“. Možná chtějí ovcím dokázat, že na vysokých postech sedí skutečně ti odpovědní, kteří nekradou, ale hospodaří velmi hospodárně a šetrně v době KrizeTM. Samozřejmě jejich „skandálně odhalení“ čeledíni, dostanou za svůj odchod ještě bokem nějako tu provizi jak je zvykem. A pak se pojede opět nanovo...

Celý článek zde

Žádné komentáře:

Okomentovat