úterý 21. prosince 2010

Patrik Vondrák propuštěn na kauci !



Dnes byl po 14 měsících propuštěn z vazby novodobý politický vězeň Patrik Vondrák. Soud přijal kauci (čti výkupné) ve výší 400 000,-Kč a písemný slib, že se další "trestné činnosti" nebude při svém pobytu na svobodě dopouštět.

Patrik byl zadržen 21.října 2009, na vazbě tedy strávil přesně 14měsíců. Důvodem zadržení bylo podezření, že se měl Patrik dopustit trestného činu tím, že měl vylepovat samolepky s textem „Svobodně  Národně  Sociálně odpor.org Odpor! Odpor! Odpor!“, kvalifikovaného jako „podpora a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka“ se sazbou 3-8 let vězení (nyní sazba 3-10 let). Ihned byl vzat do vazby podle § 67 písm. b) trestního řádu (ovlivňování svědků) a písm. c) (opakování nebo pokračování v trestné činnosti).

Dále mu bylo připisováno to, že se měl údajně účastnit řádně nahlášeného a nezakázaného vzpomínkového pochodu v Jihlavě, nebo údajné přivezení dvou zahraničních hostů, kteří se zde nedopustili žádného trestného činu či přestupku.

Na vazbě bohužel stále zůstává 20letá Michaela D., která je obviněna z podobného "trestného činu".
Proto prosíme všechny, kteří nesouhlasí s politickými procesy, aby si na Míšu vzpoměli a vyjadřili podporu alespoň tak, že pošlou  pozdravný dopis či pohled na její vazební adresu:

Michaela Dupová (8.9.1989)
Vazební věznice Ruzyně
Staré náměstí 3
161 00 Praha 6

Politickým vězňům  SVOBODU!!!

A co si o celé kauze myslí neextrémisté ?


Žádné komentáře:

Okomentovat