úterý 21. prosince 2010

Český „anticigánismus“ ?





Češi propadají anticikánismu, každý druhý tu Romy nechce, zjistil průzkum

Hned na začátku této glosy musím upozornit že výraz „anticiganismus“ je běžně používán pro označení antipatie k Cikánům či Romům, chcete-li. Běžně ho používají mainstreamová média a dokonce i Cikáni sami. Pojem Cikáni je zase souhrnným a naprosto spisovným názvem pro různé skupiny etnika pocházejícího z Indie. To jen tak pro začátek, aby někdo neměl ihned choutky nařknout nás z rasismu kvůli nepoužívání korektního lidskoprávařského newspeaku.

83% respondentů výzkumu agentury STEM vnímá Romy jako nepřizpůsobivou skupinu, 90% z nich s nimi má osobní zkušenost. Další skupiny, které Češi nemusí jsou narkomani, anarchisté, skinheadi a muslimové. No, není se až tak čemu divit. Obyčejný člověk má rád většinou klídek, a tak není divu že nemá zrovna vřelý vztah ke skupinám, které mu ho narušují. Bohužel jsem nenašel procentuální vyjádření názoru respondentů na zbývající hodnocené skupiny, pouze noticku že šest procent lidí je ochotno aktivně podpořit „ultrapravici“ a další dvě procenta jsou ochotny ji vyjádřit podporu pasivně, například volbou „ultrapravicové“ politické strany (s dodatkem která media nadšeně kvitovala, že jde zejména o „frustrované nezaměstnané muže“).

Nelze se divit, že průměrný Čech nemusí Romy. Jakkoli by si to všichni přáli, šedesát let integrace do české společnosti nadělala víc škody než užitku. Romové mají naprosto odlišný naturel, který se do středoevropské společnosti příliš nehodí. To samozřejmě není jejich chyba, tak zkrátka přišli na svět. Problém je v tom, že se je jak komunistický režim tak současná partiokracie snaží „začlenit“ do společnosti.

Každý kdo byl někdy v zoologické zahradě ví, že dva rozdílné druhy nebývají ve stejném výběhu. Pokud by tomu tak nebylo, buď se navzájem zabijí, jeden druhého sežere nebo na něm bude alespoň parazitovat. Ani jedno moc příjemná vyhlídka. Vzhledem k tomu, že zoologové jsou na rozdíl od samozvaných sociálních inženýrů rozumní lidé, nenutí dva rozdílné druhy k experimentu, který by měl dost možná fatální následky pro oba jedince či skupiny.

Romové ve velké většině nejsou ochotni či schopni akceptovat většinové normy ani platné zákony. Evropské pojetí zákona i morální normy vychází z anticko-křesťanských tradic, které pochopitelně Romům původem z Indie nic moc neříkají.

Chyba je především na straně systému, který se snaží slučovat neslučitelné. Multikulturalismus je ve výsledku nejhorší formou rasismu, jelikož likviduje identitu všech skupin zúčastněných v tomto experimentu a jeho vedlejší, nechtěný (?) výsledek je nenávist.

Pokud stát přestane s tzv. integrací, začne místo rozdávání grantů a podpor vyžadovat dodržování zákonů a uzná, že Romové a většinová společnost spolu žít nemohou, zmizí i nenávist. A to by do budoucna zamezilo jak opakování příběhů Natálie z Vítkova, tak i Patrika z Krupky.

Žádné komentáře:

Okomentovat