pátek 13. prosince 2013

Revoluce, o které se z televize nedozvíte



Dnes ráno stovky demonstrantů složených ze studentů,  Hnutí 9. prosince (vůdčí hnutí protestů) a aktivistů Casapound ochromili město Latina severně od Neapole. Letáky informovaly kolemjdoucí a motoristy o vnitrostátní mobilizaci, kouř z dýmovnic a množství trikolór společně s tím prezentovaly hlavní cíle této iniciativy: „Obnovení národní suverenity a jednotu italského lidu na protest proti diktatuře Evropské Unie a vyvolené kasty, jež okupuje italský parlament."

„Alcuni italiani non si arrendono" - heslo italské revoluce má upozornit na to, že někteří Italové se nevzdávají!

Již několik dní se konají protestní akce, demonstrace a blokády po celé Itálii. Dnes už můžeme mluvit o revolučních snahách na Apeninském poloostrově! Co zprvu vypadalo jako protest několika nespokojených sicilských rolníků, podle kterých se někdy protestní hnutí nazývá „Hnutí vidláků", přerostlo v celostátní revoltu proti vládě a Evropské Unii.  „Protest se nezastaví,  od severu k jihu!", tak tímto heslem burcují Italové své spoluobčany. A dá se říci, že úspěšně, protože demonstrace se konají v každém větším městě, ve dne i v noci! Brescia, Bolzano, Florencie, Turín, Palermo, Verona, Terst, Udine, Bari, Řím a další města se plní nespokojenými lidmi odhodlanými změnit svoji zem k lepšímu!

K protestům, které započaly  na jihu Itálie chudí rolníci, se postupně přidávají drobní živnostníci a podnikatelé, nezaměstnaní dělníci a momentálně je vlna protestů v režii studentů! Itálie se potýká s kritickou nezaměstnaností a hospodářskou recesí.  Lidé protestují, jak proti cenám paliv, špatné sociální politice státu, privatizaci vysokého školství, tak i proti zbídačujícím opatřením ze strany Evropské Unie! Protesty jsou zatím nezávislé a na tom si demonstranti velmi zakládají. Na akcích nevlají prapory žádných politických stran ani hnutí! Demonstranti používají pouze protivládní transparenty a italské státní vlajky. Vedle sebe, tak stojí na náměstích a ulicích lidé, kteří mají odlišné politické názory, ale spojuje je láska k vlasti a odhodlání bojovat za lepší budoucnost!

Velice zajímavý je také postoj médií. Italské sdělovací prostředky několik dní zdárně celou situaci ignorovaly a až ve středu se v tisku objevily zprávy o probíhajících demonstracích! Už ale od úterý je policií zabarikádováno centrum Říma a do blízkosti vládních budov se nedostanou ani lidé, kteří v plánu protestovat nemají. Ovšem česká demokratická média zatím odolávají a celé dění v Itálii s bravurou sobě vlastní ignorují! 

Tak nám například ČT plní hlavy pseudo-revolucí, kde ukrajinští havlisté" v čele s politickým maskotem Kličkem, využívají nespokojenost obyčejných lidí s těžkým životem, aby je vehnali do spárů Evropské Unie a zadlužili tak mnoho generací Ukrajinců dopředu. Takže zatímco víme doslova kolikrát, jaký ukrajinský policista máchl pendrekem, tak o revolučních snahách v Itálii se z českého tisku a televize nedozvíme absolutně nic!