úterý 20. srpna 2013

18. 8. AN Częstochowie: Mládež proti totalitní demokracii


Na neděli 18. srpna si autonomní nacionalisté od našich severních sousedů naplánovali demonstraci, která měla upozornit na totalitní praktiky a vývoj demokracie po roce '89. Protestu se zúčastnilo na 150 aktivistů národně orientované mládeže. Byly zde zastoupeny různé pronárodní subjekty jako například Autonomní nacionalisté z Częstochowie (organizátoři), Varšavy, Vratislavi a nechyběla ani delegace autonomů z Čech. Jak je v Polsku dobrým zvykem bylo přítomno i velké množství tzv. kibiců (fotbalových fanoušků).



Čeští zástupci z řad autonomních nacionalistů měli na akci i svůj krátky projev, který si můžete přečíst zde:

Přátelé,
nejprve bych vám chtěl poděkovat za možnost vystoupit se svým projevem na tomto setkání. Nebudu mluvit dlouho, neboť si myslím, že dnešní doba vyžaduje spíše činy než slova. Naše generace přišla na svět v čase velkých společenských změn. V čase, kdy lidé v Polsku i v Čechách toužebně očekávali vysvobození ze spárů komunistické totality. Prvotní nadšení ovšem brzy vystřídalo zklamání. Jak se dnes ukazuje, byly tyto změny pouze kosmetické. Z bývalých komunistů se doslova ze dne na den stali demokraté a kapitalisté, jako vzor jsou nám místo Sovětského svazu nyní dávány Spojené státy, a místo paktu Varšavské smlouvy jsme se stali součástí NATO.


Jedna zásadní věc ale zůstala naprosto stejná. I dnes jsou bezdůvodně pronásledováni a často i vězněni nevinní lidé. Už nejsou nazýváni třídními nepřáteli, ale extremisty a neonacisty. Jejich jediným proviněním se stala láska k vlastnímu národu, odpor vůči nahrazování vlastní kultury kulturou cizí, a boj proti současnému zkorumpovanému režimu, který neslouží zájmům národa, ale nadnárodní finanční mafií.


Vlády naších zemí, namísto aby řešily skutečné problémy lidí žíjících v dnešní nelehké době, pronásledují ty, kteří na problémy dnešní nemocné společnosti upozorňují a nabízejí skutečná řešení. Nás mladé nacionalisty. Proto v našem boji musíme stát bok po boku a věřím, že společnými silami zvítězíme.

Děkuji

...

Více informací a fotografií na autonom.pl a AN-Východ.