úterý 9. července 2013

Brutální zásah policie proti obyvatelům Máje


Aktualizace: Dnes od 17:00 v Českých Budějovicích proběhla debata místních obyvatel se zástupci města a policie. Během vášnivé debaty zde bylo vyřčeno mnoho zajímavých tezí a informací i z úst policejních zástupců.

Největší bouři emocí však sklidil dotaz asi dvacetileté dívky, která konstatovala, že při demonstracích nešli ulicemi radikálové, ale především místní nespokojení občané. To připustil i vedoucí odboru jihočeské pořádkové policie Martin Souček.

Zajímavá změna názorů z policejních úst, která se neustále snažila společně s medii svrhnout vinu nepokojů na stranu tzv. extrémistů. Je vidět, že tato pohádka u místních moc neuspěla. Taktéž bylo zajímavé poslouchat postřehy účastníku demonstrace, kteří poukazovali na zásah tajných policistů:

„Vychovávám svého syna, aby byl hrdý na to, že je Čech. Ve škole ho učí o fašismu, nacismu, komunismu. O komunismu mu vyprávím i sama a po sobotě to už zná z vlastní zkušenosti! Nasazení tajní policisté by se za dob komunismu neztratili."

K naší redakci mimo jiné dorazily informace o tom, že většina tajných policistů a provokatérů v davu byla nasazena z elitní policejního Útvaru rychlého nasazení (zkráceně URNA). Je zajímavé sledovat systém, který proti 17letým klukům a tátům ze sídliště nasazuje útvar, který většinou zasahuje proti nejvíce nebezpečným zločincům. Slovy klasika: Je něco prohnilého v této zemi... 

Celou diskuzi ve formátu wma stáhnout zde.

--- 

Sobota 6. července byla jen dalším smutným dnem v řadě, kdy jsme mohli všichni sledovat, jak režim utahuje šrouby proti svým vlastním lidem. Kdy proti obyvatelům sídliště použije brutální násilí, težkooděnce a tajné neoznačené policisty, kteří si libují v rozbíjení hlav teleskopickými obušky. Poslední zbytky svobody nám opět protékají mezi prsty. Je jen na nás jestli se proti tomu dokážeme postavit!

Za srážky s policií nenesou vinu tzv. extrémisté, ani nikdo jiný! Vinu nese vláda, která vytvořila klima pro vznik nespravedlnosti - neřešené kriminalitě na jedné straně a etnobusinessu na straně druhé. Dnešní režim nedokáže řešit žádný problém, pokud negeneruje zisk. Produkuje řady problému na jejiž konci nabízí násilí jako jediné východisko.


Bojovat za svojí bezpečnost je stejně legitimní, jako bojovat za lepší pracovní podmínky a sociální spravedlnost. Musíme si však uvědomit, že skutečné podněty a důvody nezmizí. Nebýt dnešního režimu, jeho hodnot, rasismus, který je jeho produktem, by neexistoval.

Lidé musí přijít na to, že pokud tu bude tento režim, tak žádné řešení problému nikdy nenastane. Ani problém soužití, který má více faktorů.


To ovšem neznamená, že máme ignorovat nespravedlnost, naopak nás to zavazuje věnovat více sil do boje s těmi, kteří ovlivňují naše životy. 

V mantinelech kapitalistického režimu, posthavlismu a jeho falešné humanity není žádný problém řešitelný. Neziskovky, realitní spekulanti, všichni se tváří, že chtějí pomáhat, přitom jen na problému a utrpení lidí vydělávají!