pondělí 14. května 2012

Zlínsko - podpora psího útulku


Po vzoru našich kamarádů a kamarádek z Čech se aktivizovala i skupinka na východě republiky a rozhodla se podpořit některými "lidmi" nechtěnné psy a fenky. Právě ty, které společnost vyloučila, zavrhla a odsoudila k zániku.

Proto se nás několik schází na místě srazu a společně v blízkém obchodě vybíráme, co by se za naši vybranou částku hodilo nejvíce. Posléze míříme k vytipovanému útulku ve Zlínském kraji, kde nás správce vítá s otevřenou náručí. A nejen on! Spolu s ním i smečka štěkajících čtyřnohých kamarádů, kterých jsme mohli počítat na desítky. Po předání nakoupených věcí konverzujeme o chodu útulku a domlouváme budoucí formu naší podpory, jelikož nám osudy psíků nejsou lhostejné a jsme pevně odhodláni pomoci, co jen budeme moci. Před odchodem ještě obcházíme všechny kotce a obdivujeme lidi, kteří se musejí starat o tolik psů. Nelehká služba!



Po rozloučení útulek opouštíme s pocitem dobře odvedené práce a víme jediné: teprve naše touha po pomoci zvířatům všeho druhu podstatným způsobem ukazuje, jací doopravdy jsme. Není nás mnoho, nemáme ani tučná konta, avšak v nás je velká touha po pomoci potřebným. Dokážeme si tedy pár týdnů odtrhnout od úst naše požitky, někteří omezují zábavu... Výsledek nám totiž stojí za to!