úterý 17. dubna 2012

Spolupráce DSSS a NPD pod drobnohledem tajných služeb


Pročítám si odpověď německé vlády, vypracovanou spolkovým ministerstvem vnitra (číslo výtisku 17/9120) na interpelaci poslanců strany Die Linke ohledně spolupráce mezi německými a českými takzvaně „pravicovými extremisty“. Velkou část zde věnují i družbě mezi stranami NPD a DSSS. Šestnácti stránkový text přes svou „odbornost“ působí dojmem záměrné nepřesnosti. Značné prostředky daňových poplatníků se investují do boje proti této údajné hrozbě, ale člověk se v tomto textu pohybuje mezi záměrnou fabulací a (ne)předstíranou hloupostí. Celý dokument totiž přes svůj rozsah neprozrazuje vůbec nic nového!

Na straně 3 je DSSS popisována jako strana projevující se nepřátelstvím k cizincům a obzvláště proticikánstvím. Což spočívá především v účasti na shromážděních v problémových lokalitách. Taková klišé se užívají vůči národovcům po celé Evropě. Nicméně není vysvětleno, jak v případě německé NPD překonávají své nepřátelské postoje vůči cizincům.

Na straně 4 nechybí ani výčet všech krajně pravicových organizací, skupin a stran (ačkoliv nejmenuji žádnou stranu) působících v ČR, včetně těch o nichž jste jistě nikdy neslyšeli. Následuje výčet společných aktivit těch podpořených alespoň účastí. Výčet je nepřesný nebo záměrně zavádějící. Mezi prvními Máji 2009 v Brně a 2010 opět v Brně(?!) nebylo prý nic. Což je zjištění na úrovni počítačové gramotnosti policie ČR, kterou přesahuje již jen znalost obsluhy internetových vyhledavačů ze strany jejich německých kolegů.

Nevynechává se ani hudební scéna a samozřejmě i trestná činnost páchaná v mezinárodním měřítku obou zemí. Opět bez faktických informací. Což je více než zarážející, v době kdy po aféře s tzv. NS podzemím, jež mělo vykrást minimálně 14 bank, aby tak prý financovalo terorismus pravicových extremistů.

To vše je kapku zarážející, když se na německé straně taktéž stále potlačuje ideozločin, přičemž ministerstvo vnitra i vláda už ani nepředstírají, že opravdu mají důvody k šikaně těchto pronárodních uskupení. Holt lid jen přihlíží, tak proč se s tím tak namáhat.