čtvrtek 12. dubna 2012

Ekoakce vol. 8 - Haná


Ani na Hané nezůstáváme pozadu a jsme si vědomi toho, že člověk je součástí přírody. Ale jaké? To záleží jenom na nás...
Proto se pár pronárodních aktivistů schází u sice malého kusu lesa, avšak jak dobře tipují, plného všemožných odpadků. Připadá nám neskutečné, jak se "nejdokonalejší" tvor dokáže zvěčnit na něčem, co ho obklopuje a čeho je nedílnou součástí. My však plní elánu a odhodlání procházíme krok po kroku lokalitou a snažíme se vysbírat vše, co sem nepatří.


Asi po šedesáti metrech našeho úseku máme plné tři velké pytle a litujeme, že jsme se nevybavili větším množstvím materiálu. A to nám projíždějící pán s obdivem, že jsou mezi námi lidi, kteří si takto váží přírody, naznačuje, že vzadu toho odpadu máme na vlečku.
Při úklidu jsme se nevyhnuli i místům, která jsou obohacena o odpad drogově závislých, kde po hrstech sbíráme plata od léků, injekční stříkačky, obaly od destilovené vody... Prostě vše, co je odpadem naší fetující mládeže.


Jelikož je před námi v této lokalitě ještě spoustu práce tak se sem v budoucnu vydáme ještě minimálně jedenkrát; vybaveni větším počtem idelitových pytlů a snad i větším počtem kamarádů a kamarádek.
Přidáš se i TY?