úterý 27. března 2012

Důkazoví impotenti z ÚOOZ provádějí další razii!

Dnes 27.3.2012 se podle zpráv v médiích rozeběhlo další kolo razií namířených proti tzv. "pravicovým extremistům". Schopnosti detektivů z ÚOOZ však málokdy překročí pomyslnou i faktickou hranici vyražených dvěří od bytů a vystrašených rodinných příslušníků. Jen připomínáme, že v první razii Power (absurdní obvinění včetně vaření guláše či odvozu na letiště) nedošlo po téměř třech letech prakticky k žádnému posunu a ani trik s nastrčením dětského porna novodobým estébákům nevyšel.

V kauze tzv. nálepkových teroristů nás tento útvar mohl pobavit exkluznivním videem obsahujícím pražské sloupy veřejného osvětlení s otrhanými nálepkami jakožto stěžejním důkazem. Stejně tak i druhé video z produkce ÚOOZ, na kterém jsou vidět jakési temné postavy, natáčené ve stylu záhady Blair witch, patří do zlatého fondu práce české policie. Nemůžeme nezmínit ani obvinění za pořádání besídek pro děti, které si nedávno vyslechlo 15 dívek.

Podtrženo sečteno, protiextremistický útvar ÚOOZ se zatím nepyšní zrovna nejlepší statistikou. Ani jedna ze spektakulárních razíí, kdy se proti lepičům samolepek zcela nesmyslně nasazovaly pozuby ozbrojení policisté, nepřinesla kýžené výsledky a časová prodleva u každé z kauz dává tušit, že naši chlapci se místo seriozní policejní práci spíše věnovali popíjení v ruzyňských nonstopech a napadání servírek.

Proč tedy další razie? Policií otřásá personální a finanční zemětřesení. Drastické škrty a propouštění tlačí na každé oddělení, aby prokázalo, že není nadbytečné a že je pro práci policie potřebné. Naši lovci lepičů a muzikantů prostě tuší, že se současnou statistikou, kdy prakticky nedokázali za 3 roky krom šikany a buzerace dovést žádnou kauzu do konce, nemusí mít své místo u policie tak úplně jisté. A propo, nač se zabývat korupcí, kriminalitou, máme tu přece "pravicové extremisty". Téma natolik mediálně vděčné, že odvede pozornost ovčanů od naléhavých problémů tohoto státu.

Aby byly protentokrát umlčeny zvídavé dotazy těch bystřejších ovčanů, zamíchá se do obvyklého koktejlu držičů věnců a lepičů letáků nějaký ten žhářský útok. Pak se zbývá jen ptát, čím to je, že chlapci z ruzyňských nonstopů toliko nehledají žháře a útočníky z jiných než "pravicově extrémních" kruhů, kteří molotovy a ranami teleskopem zrovna nešetří. Inu, spravedlnost není nejspíše slepá. Na jedno oko vidí až příliš dobře...