sobota 17. března 2012

Acta non verba!!!




POPIS SITUACE: V Praze ve středu byla na veterinární kliniku donesena tří měsíční fenečka. Po základních vyšetřeních veterinář konstatoval: Z výše dostupných informací eliminujeme možnou příčinu potíží na: akutní zvýšení nitrolebečního tlaku, intoxikaci, trauma, infekční onemocnění. „Majitel“ odešel s tím, že se další den vrátí a částku uhradí a s tím, že za každý den pobytu fenky na veterině si bude veterina účtovat 1000,- „majitel“ nedorazil...

Dnes veterinární klinika odmítla fenku nadále zdarma léčit a nastal problém co s ní. „Majitele“ psa veterina kontaktovala, ale dozvěděla se pouze to, že dlužnou částku hradit nebude. Domluvili se na zaplacení cca 4993,- do 20.4. Tato informace se ke mně donesla a s hrůzou jsem zjistila, že fenku nechávají svému osudu. Po telefonátu s „majitelem“ a veterinou jsem fenku převezla ke svému veterináři, který konstatoval fakt, že fena je podvyživená a byla opakovaně mlácena. Zůstane s ní přes noc v ordinaci a ráno udělá další vyšetření. Fenka je ve velmi kritickém stavu a bojuje o život. Neudrží se pomalu na nohou a při každém doteku pláče bolestí. Veterinář nevylučuje ani to, že snědla nějakou drogu, kterou našla u „majitele“, který je užívá.

Veterinární ošetření na původní klinice necháme na vlastním osudu „majitele“ psa. Každopádně bude potřeba uhradit částku na nové veterině, kam byla čubička převezena a kde se o ní postarají. Další věc je, že pokud fenečka přežije, bude potřebovat útulné místečko na pár dní, kde by se mohla vzpamatovat. Částku za ošetření je potřeba dnes 17.3. zaplatit. A pokud vše dopadne dobře, tak s největší pravděpodobností bude muset čubička pár dní docházet ještě na veterinu, což bude taky potřeba nějak zafinancovat.