čtvrtek 21. dubna 2011

Pracovník ochranky baru : "Elitní" detektivové ÚOOZ jsou arogantní opilci

 
Ti všímavější z vás jistě v březnu zaregistrovali v několika novinách zprávu o tom, jak se na Ruzyni v baru popralo několik "elitních" detektivů z UOOZ (Útvar pro odhalování organizovaného zločinu) s ochrankou. Důvodem konfliktu byly výtržnosti těmito policisty tropené v prostorách podniku. A co čert nechtěl, zrovna se jednalo o skutečný výkvět tohoto policejního útvaru, o protiextremistické oddělení. Pánové, znaveni lovem lepičů samolepek, rozhodli se trochu vypustit páru. Portálu Revolta.info se podařilo kontaktovat jednoho z pracovníků ochranky a tak se můžeme na vybrané způsoby strážců dnešní fízlokracie podívat pěkně zblízka.

Výpoveď ponecháváme psanou ve třetí osobě kvůli anonymitě pracovníka : "Dostáváme hlášku, že v podniku, který máme na starosti, sedí skupina hostů, kteří se chovají agresivně k obsluhujícímu personálu. V momentě našeho příjezdu se zde nachází skupina mužů, povětšinou nakrátko ostříhaných a v tmavém oblečení. Od vidění některé známe a víme, že se jedná o policisty. Chvíli situaci monitorujeme, abychom se přesvědčili, zda se nám hlášené jednání skutečně děje a zda v něm budou hosté pokračovat i v naší přítomnosti. Skupina kriminalistů má již značně upito a někteří špatně koordinují své pohyby. Jednání vůči obsluze, které nám bylo hlášeno, se po chvilce potvrzuje.

Dvojice detektivů, z nichž jeden je jejich velitelem, sexuálními narážkami a vulgaritami obtěžuje servírky. O slova "kurvo" či "štětko" skutečně není nouze a v opileckém rozjaření druhý z detektivů hlasitě vyřvává, že si servírky odvezou "někam pryč" a dají jim co proto. Slovně jsou ochrankou upozorněni, že si asi spletli podnik. Následuje bouřlivá reakce detektivní "elity", která vyndavá svoje odznaky a s výhružkami typu "vy jste skončili" nebo "zařídíme vám na úřadech aby to tu zavřeli" pokračuje ve svém jednání. Když dochází k fyzickému obtěžování servírky (osahávání rozkroku, plácání po zadnici) ze strany jejich velitele, ochranka naposledy vyzývá přítomné ke zklidnění situace. Hněv detektivů se v ten moment obrací proti nim a a velitel přítomných kriminalistů udeří jednoho z pracovníků do hrudi. Ten reaguje použitím legálních obranných prostředků a vzniká poměrně drsná bitka. V té detektivové stále vulgárně všechny urážejí a máchají služebními odznaky. Skutečná arogance policejních orgánů. Při tomto konfliktu je způsobena škoda za několik desítek tisíc korun. Velitel kriminalistů si z této rvačky odnese 14 stehů na hlavě a dva pracovníci ochranky jsou dodnes v pracovní neschopnosti.

První policisté, kteří na místo doráží, jsou nějakým způsobem napojeni na přítomné arogantní opilce a začínají vystupovat proti ochrance baru. Ochranka má ale na cestě "své" lidi z řad policie, jejichž příjezd netrpělivě očekáváme. Teprve tato jednotka zjednává pořádek. Detektivové jsou stále velmi vulgární a z pozice policejních důstojníků slibují neustále jak pracovníkům, tak zasahujícím policistům, značné problémy. Případ se poté objevuje v několika denících. Do televize však podle zákulisních zdrojů protlačen nebyl, redakce dostaly zákaz cokoli o případu vysílat. Stejně je to i s vyšetřováním případu. Na šéfa ochranky je od té doby činěn policejní nátlak aby nepodával trestní oznámení. Výhružky, které opilci z UOOZ vykřikovali, přišly znovu. Tentokrát majiteli podniku, který dostal jasně vyrozuměno, že pokud se video z incidentu dostane ven, podnik skončil. Incident je tedy vyšetřován pouze kázeňsky u příslušného útvaru. Ačkoliv bylo dalšími pracovníky ochranky kontaktováno několik odpovědných úřadů včetně ministerstva vnitra, nikdo neodpoveděl.

Pouze jeden z důstojník z inspekce byl o něco sdílnější. Na dotaz jak je možné, že osoby této funkce jsou po takové výtržnosti stále na svých postech se nám dostalo šokující odpovědi. Ti nahoře si přejí aby zůstali na svých postech, mají silnou politickou podporu. A tak co by jinému zlomilo vaz, znamená pro detektiva z UOOZ pouze stržené prémie. Nejsem rozhodně zastánce žádných extremistů či něčeho podobného, ale jste prakticky poslední možností jak umožnit pravdě aby si našla cestu ven."

Tato slova nepotřebují žádný další komentář, neboť v podstatě vykreslují fungování dnešního mocenského aparátu. Vyvstává otázka zda detektivové, kteří se neštítí takovéhoto chování vůči občanům, nejsou schopni daleko horšího jednání. Přeci jen, kdo zneužívá svou funkci v baru, nemá s tím nejspíš problém ani ve službě. A tak se vracíme k onomu slavnému CD s dětskou pornografií, které se záhadně objevilo po dvou letech v důkazním materiálu jednoho z obžalovaných nacionalistů. Stále se vám, pane Šlachto, zdá verze o jeho podstrčení jako scifi?

1 komentář:

  1. jedine souhlas , mam s UOOZ (Utvar na OCHRANU organizovaneho zlocinu) osobni zkusennost ... a ne dobrou ...

    OdpovědětVymazat