úterý 5. dubna 2011

Hušák: Na výhry peníze nemáme, na pátrání po recesistech ano!

 
Potápějící se loď jménem Sazka již delší dobu plní první stránky českých novin. Není se co divit. Kolos postavený na permanentním příjmu peněz od statisíců sázkařů se ocitl v platební neschopnosti. Představenstvo v čele s bývalým soudruhem Hušákem dluží výhercům z posledního období nemalé částky a hlavní účel Sazky, tedy podpora sportovců, se nepraktikuje již delší dobu.

Na dění kolem Sazky se rozhodla upozornit skupina recesistů, která nedaleko sídla společnosti pověsila figuríny sportovců s transparentem namířeným proti vedení Sazky. Hušák zuří a podává trestní oznámení a výzývá policii k důslednému prošetření. Ani naši právní poradci si nejsou přesně jisti čím že by se měla po paragrafové stránce policie zabývat, ale budiž. Trestní oznámení jsou koloritem doby a jen kolem Bydžova jich létá ve vzduchu několik desítek. Co je však zarážející je vypsání statisícové odměny, se kterou Hušák vyrukoval do médií. Čili, na výhry nemáme, ale jako potrefená husa se ozveme a bonzáka štědře odměníme. Lid český je však přejícný a možná že na Hušákovo volání přeci jen někdo uslyší.

Celá situace kolem Sazky je typickou českou fraškou a kdekoli jinde už by mistr Hušák minimálně neměl do čeho mluvit a na zprávy by se mohl podívat tak maximálně z chládku cely vazební věznice. Orgány činné v trestním řízení jsou nejspíše plně zaměstnány stíháním nositelů odznáčků s Vandasem a kauzu Sazka nejspíše v tomto pracovním tempu vůbec nestihly zaznamenat. V to, že by následovala nějaká finanční sankce a že by Hušák poznal hmotnou nouzi většiny populace, také věřit nelze. Ale kdo ví, třeba se v kolotoči houpání české veřejnosti také jednou zhoupne...
 
Více také ZDE a ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat