úterý 29. března 2011

Libye - analýza fotografií



Prohlédněte si několik obrázků nejnovějších samopalů a dalších zbraní, kterými disponují libyjští "revolucionáři". Všechny zbraně byly vyrobeny v zemích NATO a v libyjských vojenských skladech k nim není možné najít potřebnou munici.

Toto je neprůstřelný materiál, který nám názorně ukazuje odkud vítr vane. Pro ty, kteří si pamatují nedávnou (i dávnou) historii nepůjde vůbec o žádné překvapení. Povstalci disponují zahraničními zbraněmi, kterými nedisponuje ani oficiální Kaddáfího armáda. Instruktoři, dolary, krev... Opět stejný scénář jako v Rusku v roce 1905. A také na Kavkaze v 90-tých letech.



Hned první foto, které mi padlo do oka: V rukách "mírového demonstranta" můžeme vidět americký útočný samopal FN-FAL, který je úplně nový, jako by jej právě vytáhli z krabice.


Další fotka s úplně novým FN-FAL!


A další...


A zde máme masovou scénu – chlapík se světlým šátkem také vlastní FN-FAL. Odkud se u těchto lidí vzaly takovéto zbraně a především v tak krásném stavu? Ve výzbroji Libyjské armády takovéhle samopaly nikdy nebyly – libyjští vojáci běhají s odřenými Kalašnikovi starší výroby, zhruba takovými jako jsou na další obrázku.



Z armadních skladů si tedy FN-FAL povstalci vzít nemohli. Ani v obchodě si tento útočný samopal na nábojnice ráže NATO zakoupit nemohli. Odkud se tedy tyto zbraně vzaly? A ještě jedna osobitá záhada – odkud se vzalo velké množství nábojů NATO?


Odkud se vzalo toto?


Například tento "mírumilovný civil". Jak můžete sami postřehnout, jsou to americké kulomety s náboji NATO. Zbraň je opět úplně nová. Odkud by tyto "fungl" nové zbraně vzal Kaddáfí, když bylo na Libyi uvaleno embargo? A nakonec na co by mu byly zbraně, do kterých jsou náboje nehorázně drahé a jejich dodávka je velice problematická? Daleko jednoduší by bylo koupit čínské kulomety na levné sovětské nábojnice.


Na této fotce můžeme s největší pravděpodobností vidět čínské velkorážní kulomety. Na fotce nejsou zajímavé samotné kulomety, ale to, že jsou opět úplně nové. Jako by byly přímo ze závodní linky a instruktor v čerstvě vydané nové výstroji učí obsluhovat tyto těžké kulomety Libyjské povstalce. Víte co to znamená? Jen co tyto kulomety přišly do rukou Libyjských povstalců, zároveň s nimi byli "dodání" i instruktoři.

Ale jak se říká, nejenom kulomety zažehují oheň revoluce. Je třeba i něco silnějšího:






Toto je PZKR – přenosný zentito-raketový komplex. Každý takovýto kus stojí na černém trhu obrovskou sumu a vyžaduje si odborné vyškolení. Proto tu vidíme i instruktura. Tento člověk, který moc nevypadá na Libyjce (spíše Izraelce) učí domorodce zacházet s tímto vysoko sofistikovaným zařízením.


A tento klaun poběhává v kevlarové přilbě NATO s americkým armádním revolverem: To asi také ukořistil v Kaddafího vojenském skladě?


Ale nejvíce se mi libí tato fotografie: Víte co je na ní vůbec vyobrazeno? Dvěma povstalcům vydali bednu s 106mm náboji pro samohybné dělo M40 a místní kápo jim ukazuje kam je třeba bedničku odnést. To dokazuje, že americké vybavení je úplně nové, je možno vidět neporušené pozinkované panty na bedně.

Jestli mi někdo z vás řekně, že i tohle vzali z Kaddafího armádního skladu, potom ale promiňte, že budu pochybovat o vaší schopnosti realného myšlení. Jen připomínám, že Libye byla 40let v mezinárodním embargu. USA a Anglie ji bombardovali (před několika dny dokonce pumami s ochuzeným uranem pozn.redakce). A že by i po zrušení embarga mohl Kaddafí zakoupit náboje v USA, to už patří do oblasti fantasmagorie.


Ale k věci, podívejme se na toto samohybné dělo! Jak sami vidíte, ani dělo ani auto Toyota nebudí dojem dlouhého používání.


A ejhle, i v řadách povstalců můžeme vidět ty samé africké žoldnéře, kteří udajně na rozkaz Kaddafího měli střílet do mírumilovných civilistů.

Takže co se nám tu rýsuje? Úplně nová standartní výzbroj NATO, američtí instruktoři, americké střelivo, nejnovější výstroj a podezřele velký počet nelibyjských obličejů. Víte čemu se to podobá? Samozřejmě se zde jedná o organizovaný převrat. Hromadili davy, dodali zbraně, instruktury a zahraniční žoldnéře, přidali narkotika na vylepšení nálady a v před odpracovat si výplatu.


Nepřipomíná Vám tenhle obrázek něco (samozřejmě si odmyslete zbraně a zaměřte se na pozdrav povstalce)?

Článek byl volně přeložen z http://nstarikov.ru/blog/8569 a doplněn některými vlastními postřehy.