středa 30. března 2011

Eko akce Modřany



Dne 26.3 se Autonomní Nacionalisté Modřany schází k eko akci v Modřanském lese, na akci se podílelo celkově 16 aktivistů a aktivistek, ať už z Prahy nebo okolních měst.

Uklizena byla kompletně louka u ZŠ Angelova. Naplněno a sesbíráno bylo 15 pytlů odpadků.

Utvrzení v tom, že takovéto akce mají smysl nám nejdříve dávali najevo běžní lidé, kteří se zájmem sledovali, že někomu skutečně není lhostejné ničení životního prostředí a ve svém volném čase dobrovolně pomáhá přírodě.

Kromě veřejnosti nás přišla navštívit i skupina, která má na ekologii patent, jednalo se o 50ti členou skupinu koledníků, kteří nás navštívili se slovy „Jsme trochu jiný, Praha, poďte vy mrdky fašounský“. Jelikož antifašisté neuznávají formu totality v podobě křesťanství, vymysleli si svoje vlastní Velikonoce. Kromě pomlázek se používají železné tyče,nože, ale něco přeci jenom zůstalo-Mlácení něžného pohlaví.

Antifašisté při tomto zákroku sklízeli obrovské pochvaly od veřejnosti. Jmenujme například pár nacházející se na louce, který si užíval procházku v přírodě až do našeho napadení, muž riskoval vlastní zdraví pro záchranu našeho aktivisty. Jeho přítelkyně něžnými slovy na stranu koledníků také nešetřila a kromě jiného nám také předala svojí vizitku se slovy „Kdyby cokoliv, ozvěte se, rádi Vám pomůžem.“.
Mezi napadenými byl mimo jiné i teprv 14ti letý chlapec, který se zlomenou rukou a stehy na hlavě skončil v nemocnici.

Chceme antifašistům poděkovat, uvědomili jsme si, jak jsou naše akce důležité. Kromě toho se také perfektně prezentovali veřejnosti, kteří jen nevěřícně kroutili hlavou nad tím, jak někdo může napadnout lidi, uklízející les. Při pohledu na zraněné aktivistky, už jen většina z nich litovala že snídala, protože takovéto chování “lidí“ skutečně není dobré na žaludek.

Dále se jim perfektně povedlo radikalizovat naší mládež, stmelit naše rozhádané hnutí a mimo jiné rozohnit spousty aktivistů, kteří teď pletou pomlázky také.

Další citelnou ránou pro koledníky bylo nejspíše také to, že po napadení jsme se na místo vrátili a louku doklidili. To už lidové milice ovšem běhali po lesích a zahazovali mezi stromy své nádobíčka.

Věnujme pozornost především jednomu, na které jsme po cestě narazili. Pomlázka je to v celku zvláštní, ale proti gustu žádný dišputát, aneb antifašistická solidarita v praxi.


Za zmíňku stojí také kuriózní počin antifašistické akce, která z baťohu v kterém se nacházely vtipné dárky pro oslavence, ukradli prací prášek. Věříme, že antifašistům bude vyprané oblečení slušet a za chlapci se otočí spousty krásných slečen(nebo chlapců), aby nemuseli pak léčit své komplexy na našich aktivistkách.

Vtipná tečka na závěr dne přišla pak od několika deníků, kteří uvedli, že se jednalo o bitku mezi hokejovými fanoušky Třince a Slavie k údajným počtům to snad tentokrát zůstane bez komentáře.

Všem zúčastněným aktivistům děkujeme, náš odpor nezlomíte!



Žádné komentáře:

Okomentovat