pátek 4. února 2011

Statistika pořádkových jednotek


Extremismus a fotbalové násilí dosáhlo v České republice vrcholu a je potřeba proti němu rázně zakročit. Proto vznikají v dalších městech speciální pořádkové jednotky pro boj s tímto nešvarem. V porovnání s okolním světem ve však v Čechách klid, opravdu silných chuligánských táborů je u nás pomálu a za loňský rok by se dal počet větších akcí “extremistů“ spočítat na prstech jedné ruky.

Potřebnost speciálních pořádkových jednotek si tedy fízlokracie sama deklaruje statistickým výčtem. Při nahlédnutí do této statistiky by člověk snadno nabyl dojmu, že žije v téměř válečné zóně. Pořádkové jednotky zasahovaly v roce 2010 na 508 rizikových utkání. Při běžném kalendářním roce tento údaj vychází na 1,4 rizikového utkání na jeden kalendářní den. Zdá se to absurdní nejen nám ale i vám? Ano, tento údaj předkládá Policie jako seriózní.

Co se týče “extremismu“, je v loňském roce veden údaj přesahující počet 80 takových akcí. To vychází přibližně na akci radikálů každý čtvrtý den v roce. Každý, kdo minulý rok na scéně sledoval, si zákonitě od tohoto údaje odečte nulu a dojde k údaji blížícímu se realitě.

Demagogie a statistické obelhávání má jediný cíl. Podložit důvody pro vznik nových jednotek na “zkrocení davu“ a dokázat občanovi, že se nejedná o vyhozené peníze. Vše přitom předkládá s typicky policejním diletantsvím a bohužel spoléhá na to, že občan statistiky studovat nebude. A od toho jsme tu my, abychom na tuto další lež vládnoucí “elity“ upozornili.

Celý článek ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat