pátek 14. ledna 2011

Spravedlnost se stává prázdnou frází


Takovouto jednoduchou a krátkou větou by se dalo charakterizovat české soudnictví, které se tento týden opět ukázalo v tom pravém slova smyslu. Jistě jste všichni zaregistrovali případ cizince, který byl na mladoboleslavsku obviněn ze zneužití padesáti pěti nezletilých dívek. V šesti případech bylo zneužití dokonáno a ve zbývajících čtyřiceti devíti se jedná o stádium pokusu. Přesto se soudce na konci roku rozhodl propustit devianta z vazby na svobodu, který může dále vesele pokračovat ve své trestné činnosti, která z největší pravděpodobností není nijak nebezpečná pro občanskou společnost.

Přesto se toto číslo obětí z největší pravděpodobností nezastaví na 55. Muž si dívky vybíral na různých sociálních sítí, kde je lákal na schůzky a požadoval po nich intimní fotky. Konečný počet poškozených by měl přesáhnout více než sto jmen. Protože ho odborníci z oboru psychiatrie a sexuologie označili za nebezpečného vzhledem k jeho poruše osobnosti a k jeho sexuální deviaci, počká si na rozhodnutí soudu na svobodě. Tento případ není zdaleka jediným, je jich celá řada. Již před několika měsíci republikou otřásl případ se zmizelou Aničkou… Je vůbec zarážející, že Česká republika NEMÁ seznamy pedofilů. Naproti tomu seznamy domnělých extrémistů, neonacistů, a různých -istů jsou vedeny s včelí pílí komunistického uličního výboru.

Na tomto případu jde krásně vidět různorodost naší jurisdikce, ve které Vás můžou držet na vazbě osm měsíců například za to, že jste zařídil letenky, uvařil guláš či pořádal koncerty, které sama policie označila za „nezávadné“. Mohou Vám také udělat domovní prohlídku na základě naprosto smyšlených a s Vámi nijak nesouvisejících důvodů, proti kterým když se ohradíte, je Vám sděleno, že v běžných případech by soud musel všechny „důkazy“ zpochybnit, ale jelikož jste extrémista, jsou pro vás určeny jiné zákony, které ovšem předem neznáte, protože je určuje jakýsi „posudek“ znalce. Proto raději nikde nelepte žádné samolepky, nikomu nepůjčujte žádný buben, nezúčastňujte se žádné legální a nezakázané demonstrace, nepokládejte ani věnce na hroby padlých, protože i to je závažnější důvod k strávení 14 měsíců na vazbě, než zneužití padesáti pěti nezletilých dívek.

Žádné komentáře:

Okomentovat