středa 19. ledna 2011

Jó Brno, tam je šerif přísnej


Jak jinak začít nazývat město, kde platí vždy o něco přísnější zákony než ve zbytku republiky. V represi proti národní opozici bylo Brno vždy pilným vykonavatelem politické zvůle, připomeňme si například násilné rozehnání prvomájové demonstrace v roce 2007 nebo policejní razie, které byly potvrzeny soudem z Brna, ačkoli neměl případ s místem nic společného.

Zákulisní informace, které prosákly na veřejnost, poukazovaly na fakt, že jiná státní zastupitelství či soudy politickou objednávku nechtěly splnit. Brno hraje první housle i ve stíhání lidí za politické projevy v novodobých inkvizičních procesech.

A tak není divu, že i prvomájovým oslavám naplánovaným na rok 2011 háže úřednická vrchnost klacky pod nohy. Zkouší to opět s typickým byrokratickým diletantstvím, který u soudu neprošel už několikrát a stalo se tak i nyní.

Páni z brněnské radnice, i předseda Dělnické mládeže má právo svolat shromáždění. Shromáždění, které stojí mnohem výše nad vyhláškou o silničním provozu, takže nějaké to omezení dopravy je v jeho naplnění přípustné. Opět jste si utrhli ostudu, kterou za vás nejspíše budou řešit těžkooděnci a vodní děla. Protože v Brně se nikdo svobodně shromažďovat nebude, to už si určitě ohlídáte.

Celý článek ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat